Εκτύπωση αυτής της σελίδας
03
Μαΐου

Ψηφίζεται τις επόμενες ημέρες ο νόμος για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Στο εξής όλες τις Κυριακές από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο τα καταστήματα θα μένουν ανοικτά μετά από συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη της συμφωνίας.

Η απόφαση αυτή, που προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις τόσο της ΕΣΕΕ όσο και της ΓΣΕΒΕΕ, αναμένεται να ψηφισθεί με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα το αργότερο έως τις 15 Μαΐου.



Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», με την ψήφιση του σχετικού νόμου, που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, όλα τα καταστήματα ανεξαιρέτως μεγέθους και δραστηριότητας θα μπορούν να είναι ανοικτά τις Κυριακές έως και το τέλος Οκτωβρίου.



Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις τουριστικές περιοχές η πλειονότητα των καταστημάτων μπορούσε να λειτουργήσει και με το υφιστάμενο πλαίσιο, ωστόσο απαγορευόταν η λειτουργία των καταστημάτων με εμβαδόν άνω των 250 τ.μ., κάτι το οποίο στην πράξη δεν εφαρμοζόταν.



Η συμφωνία αυτή προκαλεί τις αντιδράσεις των μικρομεσαίων, οι οποίοι προτίθενται να επαναπροσβάλουν δικαστικά το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως είχε γίνει και στην περίπτωση της απόφασης του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου, για την πιλοτική λειτουργία σε τρεις τουριστικές περιοχές. Η απόφαση είχε κριθεί ως αντισυνταγματική από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Βέβαια, πλέον οι συνθήκες είναι διαφορετικές, καθώς τότε επρόκειτο για υπουργική απόφαση, ενώ τώρα το άνοιγμα των Κυριακών θα γίνει με νόμο.



Στο πλαίσιο των αντιδράσεων, σήμερα, Τετάρτη, έχει προγραμματισθεί κοινή συνέντευξη Τύπου της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.



Μάλιστα, ως πρώτη αντίδραση, η ΕΣΕΕ ανακοίνωσε την απόφασή της για το κλείσιμο των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή στις περιοχές όπου προγραμματιζόταν να είναι ανοιχτά, λόγω των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.



Παράλληλα, προγραμματίζεται πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 290 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)