ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 - 8:46:17π.μ.
16
Αυγούστου

«Σαφάρι» φοροελέγχων σε τουριστικές επιχειρήσεις - Από Φθινόπωρο στο στόχαστρο οι ελεύθεροι επαγγελματίες

«Σαφάρι» φορολογικών ελέγχων στις επιχειρήσεις που συνδέονται με τον τουρισμό έχει εξαπολύσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ενώ στο στόχαστρο θα μπούνε από το Φθινόπωρο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Μεχρι το τέλος του καλοκαιριού έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 30.000 φορολογικοί έλεγχοι από 2.100 ελεγκτές, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή.


Στη διάρκεια του καλοκαιριού επικεντρωνόμαστε σε φορολογικούς ελέγχους που συνδέονται με τον τομέα του τουρισμού, όπως τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, οι εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, και επαγγέλματα που συνδέονται με τον τουρισμό, ενώ από Φθινόπωρο θα στοχεύσουμε, μεταξύ άλλων, στους ελεύθερους επαγγελματίες που υπάρχει παραδοσιακά πρόβλημα φοροδιαφυγής, αναφέρει σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα "Le Temps", όπως σημειώνει το ΑΠΕ.


Τουλάχιστον 30.000 έλεγχοι έχουν προβλεφθεί να γίνουν μέχρι το τέλος της σεζόν από περίπου 2.100 ελεγκτές. Ο κ. Πιτσιλής τονίζει ότι διαπιστώθηκε ότι ήταν δύσκολο σε ελεγκτές να επιβάλουν πρόστιμα σε καταστήματα του τομέα τους (της περιοχής τους) λόγω σχέσεων γνωριμίας που διατηρούν, καθώς πίνουν τον καφέ τους εκεί. Για το λογο αυτό θα πραγματοποιούν ελέγχους σε άλλες πόλεις.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 185 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα