ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 - 9:03:25μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
13
Οκτωβρίου

Στην Αθήνα υψηλόβαθμα στελέχη των ευρωπαϊκών πετρελαϊκών εταιρειών

Υψηλόβαθμα στελέχη όλων των πετρελαϊκών εταρειών που δραστηριοιποιούνται στην Ευρώπη συμμετέχουν στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πετρελαϊκών Εταιρειών, η οποία φέτος πραγματοποιείται στην Αθήνα και φιλοξενείται από τα ΕΛΠΕ.

Στη σημερινή συνεδρίαση θα τεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν στη τη βιομηχανία της Ευρωπαϊκής Διύλισης. Στην ελληνική πρωτεύουσα βρίσκονται για να συμμετάσχουν στη Συνεδρίαση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στο οποίο περιλαμβάνονται υψηλόβαθμα στελέχη όλων των πετρελαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, όπως οι, Exxon, BP, Shell, Lukoil, Repsol, MOL κλπ, ενώ η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συμμετέχει στο ΔΣ με δυο στελέχη.

 

Την πρωτοβουλία να φιλοξενήσει την ετήσια αυτή Συνεδρίαση του ΔΣ των ευρωπαϊκών εταιριών Διύλισης ανέλαβε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ως ενεργό μέλος του Συνδέσμου, που εδώ και χρόνια παρακολουθεί με συνέπεια τις ευρωπαϊκές και διεθνείς ενεργειακές εξελίξεις και συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση των θέσεων και προτάσεων του κλάδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Η φετινή ετήσια Συνεδρίαση διεξάγεται σε μια σημαντική χρονική συγκυρία, όπου κυριαρχούν τα ζητήματα της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και του κλάδου πετρελαιοειδών, καθώς και οι αυξημένες προκλήσεις που συνδέονται με τους ευρωπαϊκούς στόχους για το Κλίμα. Ιδιαίτερα εκτενής, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο, είναι και η συζήτηση και για τις Μεταφορές χαμηλών εκπομπών από το 2030 και τις τεχνολογίες καυσίμων, στο πλαίσιο της Συμφωνίας COP21 του Παρισιού, θέμα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και με το μέλλον του κλάδου της ευρωπαϊκής Διύλισης.

 

Ενόψει της σημερινής συνόδου ο Γενικός Διευθυντής της FuelsEurope κ. John Cooper, συνοδευόμενος από τους κ.κ. Alessandro Bartelloni (Policy Director) και Robin Nelson (Science Director), επισκέφθηκαν χθες τα γραφεία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν απόψεις με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γρηγόρη Στεργιούλη και τα ανώτατα στελέχη του Ομίλου, αναφορικά με τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Κλάδος.

 

Επισημαίνεται ότι, στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Πετρελαϊκών Εταιριών και τους δύο κλάδους του (FuelsEurope και Concawe) συμμετέχουν συνολικά 80 Διυλιστήρια και 41 εταιρίες, που καλύπτουν το 100% της βιομηχανίας διύλισης του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και το 75% της εμπορίας πετρελαιοειδών.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 150 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα