ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 - 4:08:13π.μ.

banner468x60

23
Ιανουαρίου

Τα πρώτα POS σε 200.000 επιχειρήσεις για πληρωμές με «πλαστικό χρήμα»

Με 200.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες ξεκινά από φέτος η υποχρεωτική εγκατάσταση POS για να δέχονται πληρωμές με κάρτες.

Στο στόχαστρο μπαίνουν ομάδες υψηλού κινδύνου, αλλά και επαγγελματίες ή τεχνίτες που δεν δέχονται ως τώρα πληρωμές με τραπεζικά μέσα.


Αν και ακόμη δεν έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ ολοκληρωμένη η απόφαση που στις 13/1 το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι υπεγράφη για τις πληρωμές με «πλαστικό χρήμα» που θα «μετράνε» στο αφορολόγητο, ο κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοίνωσε με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι εντός των επομένων ημερών θα εκδοθεί και άλλη κοινή υπουργική απόφαση  που θα καθορίζει σε ποιους θα επιβληθεί να έχουν μηχανήματα συναλλαγών για να κάνουν αποδεκτές τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.


Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών «η ΚΥΑ που θα εκδοθεί εντός των επόμενων ημερών θα προσδιορίζει τους πρώτους 200.000 υπόχρεους, οι οποίοι θα οφείλουν να αποδέχονται πληρωμές με ηλεκτρονικά μέσα. Το υπουργείο, με βάση συγκεκριμένα στοιχεία, μπορεί να προσδιορίσει, ανά επάγγελμα, τον κίνδυνο φοροδιαφυγής και απόκρυψης εσόδων.

 

Καθώς, βέβαια, και το ποσοστό των επαγγελματιών, ανά κατηγορία, που δέχονται συναλλαγές με κάρτες. Με βάση την κατηγοριοποίηση αυτή θα προσδιοριστούν οι κατηγορίες των επαγγελματιών που θα εντάσσονται, σε τρεις φάσεις, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσα στην τριετία υλοποίησης του νόμου. Πρώτα θα ενταχθούν στο μέτρο της υποχρεωτικότητας (επικείμενη ΚΥΑ) οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες με υψηλή ροπή προς φοροδιαφυγή και χαμηλή διείσδυση αποδοχής ηλεκτρονικών πληρωμών».

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 284 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα