ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 - 10:39:15μ.μ.

banner468x60

29
Μαρτίου

To ΤΑΙΠΕΔ δεν θα παραχωρήσει πλήρως τα 10 περιφερειακά λιμάνια

Μετά την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΠ ΑΕ τον περασμένο Αύγουστο στην Cosco και τη δρομολόγηση του ΟΛΘ με τη διαδικασία να εξελίσσεται, σειρά παίρνουν τα 10 περιφερειακά λιμάνια.

Όμως δεν θα ακολουθηθεί από τα ΤΑΙΠΕΔ ο δρόμος της παραχώρησης-πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου αλλά θα αναζητηθούν μορφές συνεργασιών με ενδιαφερόμενους επενδυτές. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δείχνει ότι προσελκύει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πληροφορίες.

 

Προς επίρρωση της πληροφορίας έρχεται η δήλωση που είχε κάνει πρόσφατα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής η οποία όμως δεν έτυχε της ανάλογης σημασίας. Είχε πει ότι «η διεθνής εμπειρία μας διδάσκει πως η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη λιμενική βιομηχανία μπορεί να περάσει μέσα από μοντέλα που δεν αφορούν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των λιμένων, ευνοούν την επιχειρηματική δραστηριότητα, διασφαλίζοντας αποτελεσματικά το δημόσιο συμφέρον και επιτρέπουν την χωρίς εμπόδια δραστηριοποίηση όλων των επιχειρήσεων του ναυτιλιακού cluster».

 

Η Ελλάδα προσφέρει στους επενδυτές ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Πλεονεκτήματα όπως:- H γεωγραφική της θέση ως πύλη της Ευρώπης και σημείο συνάντησης εμπορικών ενδιαφερόντων από διαφορετικές ηπείρους.

 

- H υψηλή στάθμη του ανθρώπινου επιστημονικού προσωπικού της.

 

Συνεχίζουν όμως να υπάρχουν προβλήματα ως προς τη λειτουργία του Δημοσίου, που συχνά λόγω της πληθώρας ρυθμίσεων που υφίστανται δεν μπορεί το ίδιο να λειτουργήσει και να δράσει υποστηρικτικά στον ιδιωτικό τομέα όπως θα ήθελε και είναι ο ρόλος του. Σε κάθε περίπτωση το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά λιμάνια είναι διττό. Αφενός εμπορικό και αφετέρου τουριστικό. Κινέζοι, Αμερικάνοι, Άραβες, Γερμανοί, Φιλιππινέζοι είναι μεταξύ των ενδιαφερόμενων.

 

Με το λιμάνι του Πειραιά έγινε η αρχή.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 245 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα