ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 3 Οκτωμβρίου 2023 - 2:18:43π.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
30
Σεπτεμβρίου

Τις προτεραιότητές της παρουσίασε η Θεοδώρα Τζάκρη για τη βιομηχανία

Η μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας για τη βιομηχανία, η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων σε τέσσερις νέους κλάδους δραστηριότητας και η προετοιμασία του νέου αναπτυξιακού νόμου είναι οι προτεραιότητες της υφυπουργού Οικονομίας, αρμόδιας για τη βιομηχανία, Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, η μείωση του ενεργειακού κόστους θα επιτευχθεί με την εφαρμογή του μέτρου της διακοψιμότητας που θα προχωρήσει, όπως είπε, άμεσα με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της διοίκησης της ΔΕΗ με την οποία επίσης συναντήθηκε χθες η υφυπουργός. Το μέτρο προβλέπει τη μείωση των τιμολογίων ρεύματος για τη βιομηχανία με αντάλλαγμα τον περιορισμό της τροφοδοσίας σε περιόδους αιχμής.

 

Σε ό,τι αφορά την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης, ως βάση της παρέμβασης θα χρησιμοποιηθεί ο νόμος του 2014 και θα προχωρήσει το συντομότερο η έκδοση της δευτερογενούς νομοθεσίας (υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα) που εκκρεμούν. Οι κλάδοι που έχουν επιλεγεί με κριτήριο τη συμμετοχή τους στο ΑΕΠ είναι ορυκτά, τρόφιμα, εστίαση και τουρισμός. Τεχνικός σύμβουλος της κυβέρνησης θα είναι η Παγκόσμια Τράπεζα.

 

Αναφορικά εξάλλου με τον επενδυτικό νόμο, η κα Τζάκρη ανέφερε ότι στα κριτήρια ένταξης θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο εξαγωγικός προσανατολισμός, η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η σύνδεση με την έρευνα και καινοτομία. Στα κίνητρα θα περιλαμβάνονται εκτός από τις άμεσες ενισχύσεις, φοροαπαλλαγές, δάνεια, χρηματοδοτικά εργαλεία ενώ θα υπάρχει δυνατότητα ένταξης και για προβληματικές επιχειρήσεις προκειμένου να διασωθούν θέσεις εργασίας.

 

Στη συνάντηση με το ΣΕΒ συμφωνήθηκε η δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας για τη χάραξη της βιομηχανικής πολιτικής. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους.

 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θέμα των μεταλλείων Χαλκιδικής η κα Τζάκρη ανέφερε ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα πρέπει να γίνεται με όρους, κανόνες και με τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων.

 

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΒ χαιρέτισε τη δημιουργία χαρτοφυλακίου για τη βιομηχανία τονίζοντας ότι είναι το πρώτο βήμα για τη χάραξη της βιομηχανικής πολιτικής. Σε ερώτηση δε για τη διαδικασία διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία ο κ. Φέσσας είπε ότι οποιασδήποτε από πολιτικό σύστημα συμφωνεί ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι η μόνη διέξοδος για την ανάπτυξη, είναι σύμμαχός μας.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 165 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα