ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:35:27π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
06
Ιανουαρίου

To Tόκυο στο πλευρό της Τοyota μετά το απειλητικό tweet του Τραμπ – μέσα σε 5΄ ο ιαπωνικός κολοσσός έχασε 1,2 δισ δολάρια σε αξία

Μετά την επίθεση που εξαπέλυσε μέσω twitter ο Ντόναλντ Τραμπ κατά της Toyota, για τα σχέδιά της να κατασκευάσει εργοστάσιο στο Μεξικό, που θα παράγει αυτοκίνητα για την αμερικανική αγορά, οι μετοχές της έκαναν βουτιά με αποτέλεσμα μέσα σε μόλις πέντε λεπτά η γιαπωνέζικη αυτοκινητοβιομηχανία να χάσει 1,2 δισ δολάρια σε αξία.

H κυβέρνηση στο Τόκιο έσπευσε να υπερασπιστεί την Toyota. «Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες συνεισφέρουν σημαντικά στις θέσεις απασχόλησης στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Χιροσίγκε Σκο. «Είναι σημαντικό να αναγνωριστούν οι προσπάθειές τους».

 

Η Toyota θέλει να είναι μια καλή επιχείρηση για τους πολίτες, συμπλήρωσε κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα.

 

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ είχε επιτεθεί στον ιαπωνικό μ’ ένα tweet:

 

«Η Toyota θέλει να χτίσει νέο εργοστάσιο στη Μπάχα του Μεξικό για να παράγει αυτοκίνητα Corolla για τις ΗΠΑ. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ! Κατασκευάστε εργοστάσια στις ΗΠΑ ειδάλλως πληρώστε μεγάλους τελωνειακούς δασμούς»

 

Ο ιαπωνικός όμιλος υπογράμμισε ότι δεν θα μειώσει ούτε τον όγκο παραγωγής ούτε τις θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ λόγω του εργοστασίου στο Γκουαναχουάτο του Μεξικό. «Η Toyota είναι εδώ και σχεδόν 60 χρόνια μέρος της αμερικανικής κουλτούρας» και με άμεσες επενδύσεις πλέον των 21,9 δισ δολαρίων, δέκα μονάδες παραγωγής και 136.000 απασχολούμενους θέλει να συνεργαστεί με την κυβέρνηση Τραμπ προς όφελος των πελατών και του κλάδου, ανέφερε η ανακοίνωση.

 

Η Toyota είναι η τρίτη αυτοκινητοβιομηχανία που μπαίνει στο στόχαστρο του Τραμπ λόγω της παραγωγής στο γειτονικό Μεξικό - όπου τα μεροκάματα είναι πολύ φθηνότερα- οχημάτων που προορίζονται για την αμερικανική αγορά. Είχαν προηγηθεί η General Motors και η Ford -η οποία μάλιστα «τα άκουγε» επί έναν ολόκληρο χρόνο...

 


Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 181 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα