Εκτύπωση αυτής της σελίδας
05
Ιανουαρίου

Χειμερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν – Στο 70% με 80% οι προσφορές, λέει εκπρόσωπος των εμπόρων

Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και διαρκούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Μάλιστα, στην περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων περιλαμβάνεται και μία Κυριακή που τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοιχτά. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ.

 

Για την κίνηση της αγοράς την εορταστική περίοδο μίλησε στην ΕΡΤ ο Νίκος Κογιουμτζής, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Ο κ. Κογιουμτζής αναφέρθηκε για στις χειμερινές εκπτώσεις και το τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές.

 

«Αυτό που συνιστούμε κάθε φορά στους καταναλωτές είναι να κάνουν έρευνα αγοράς, να βλέπουν την διπλή αναγραφόμενη τιμή, να ξέρουν το προϊόν τι τιμή είχε πριν και τι τιμή είχε μετά για να μην πέσουν ουσιαστικά στην “παγίδα” των πλασματικών εκπτώσεων. Με αυτόν τον τρόπο γίνονται, γινόμαστε καλοί και εμείς σαν επιχειρηματίες και η αγορά, αλλά ουσιαστικά δίνει και προστιθέμενη αξία στην ίδια την οικονομία» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο κ. Κογιουμτζής.

 

Αναφορικά με το πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την ενδιάμεση Κυριακή που θα είναι ανοικτά, τόνισε ότι το προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας, από τις 11:00 έως τις 18:00. Ο ίδιος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές ενώ κάλεσε τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους.

 

«Είναι μονόδρομος πια για όλους τους εμπόρους και επιχειρηματίες να κάνουν γενναίες εκπτώσεις. Γιατί η μόνη οδός ρευστοποίησης για τις επιχειρήσεις είναι η κατανάλωση αυτή τη στιγμή γιατί έχουμε κλειστό τραπεζικό σύστημα. Το 90% των επιχειρήσεων δεν φτάνουν ούτε στο γκισέ των τραπεζών, άρα εκ των πραγμάτων θα έχουμε πολύ καλές εκπτώσεις που μπορεί να φτάσουν και 70 και 80%. Άρα εκ των πραγμάτων θα πρέπει να βγει ο κόσμος να δει να κάνει έρευνα αγοράς και αμέσως μετά να ψωνίσει» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

 

Καλύτερα τα πράγματα σε σχέση με πέρυσι


Σχολιάζοντας το πώς κυμάνθηκε η αγοραστική κίνηση των περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο κ. Κογιουμτζής υποστήριξε ότι η ψυχολογία ήταν ανεβασμένη.

 

«Ο κόσμος κυκλοφόρησε. Οι αξίες βέβαια των δώρων που αγοράστηκαν ήταν μικρότερες. Σε σχέση με πέρυσι τα πράγματα ήταν καλύτερα. Μάθαμε σιγά σιγά να χρησιμοποιούμε ουσιαστικά το ηλεκτρονικό κατάστημα», είπε χαρακτηριστικά.

 

Αναλυτικά, οι Κυριακές του 2023 με ανοιχτά καταστήματα είναι πέντε:

 

15 Ιανουαρίου 2023 – Αυτή είναι η πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων
09 Απριλίου 2023 – Κυριακή των Βαΐων
16 Ιουλίου 2023 – Η πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων
24 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν τα Χριστούγεννα
31 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν την Πρωτοχρονιά

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 28 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)