ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:26:07μ.μ.
19
Αυγούστου

Σαρωτικοί φορολογικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις

Συνολικά 5.060 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών το χρονικό διάστημα από 10 Αυγούστου μέχρι και 16 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών (ΓΓΔΕ και ΣΔΟΕ) συνεχίστηκαν με εντατικούς ρυθμούς και την προηγούμενη εβδομάδα σε τουριστικές και άλλες περιοχές. Από τις 27 Ιουλίου, δηλαδή τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ελέγχθηκαν συνολικά 16.263 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις 3.310.

 

Αποτελέσματα μερικών επιτόπιων ελέγχων της ΓΓΔΕ


Ειδικότερα, κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διεξήχθησαν 3.525 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι από συνεργεία των ΔΟΥ και της Υπηρεσίας Ερευνών & Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) σε 3.496 επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια. Στους ελέγχους αυτούς, που πραγματοποιηθήκαν καθ' όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου, συμμετείχαν συνολικά 996 υπάλληλοι. και διαπιστώθηκαν σε 610 επιχειρήσεις συνολικά 1.139 παραβάσεις.

 

Αποτελέσματα μερικών επιτόπιων ελέγχων από τις ΔΟΥ


Από τις ΔΟΥ της χώρας πραγματοποιήθηκαν 3.033 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι σε 3.004 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις 430. Στους ελέγχους αυτούς συμμετείχαν 834 υπάλληλοι.

 

Οι έλεγχοι και αυτή την εβδομάδα επικεντρώθηκαν κυρίως στους κλάδους εστίασης (1.839 έλεγχοι), διασκέδασης και τουρισμού, καθώς και εμπορίας.


Από τις 430 παραβάσεις που διαπιστώθηκαν, το 96% (δηλαδή 413 παραβάσεις) αφορούσαν τη μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση στοιχείων, ενώ μεγαλύτερη παραβατικότητα διαπιστώθηκε στους ελέγχους που διεξήχθησαν κατά τις βραδινές ώρες.

 

Κατά τους ελέγχους κατασχέθηκαν 10 Φορολογικές Ταμειακές Μηχανές από εννέα επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται κυρίως στο χώρο της εστίασης. Από αυτές οι πέντε κατασχέθηκαν στην Κρήτη προκειμένου να ελέγχει η εγκυρότητα του λογισμικού τους.

 

Έλεγχοι από την ΥΕΔΔΕ


Από την ΥΕΔΔΕ πραγματοποιήθηκα 492 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι σε ισάριθμες επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν σε 180 επιχειρήσεις συνολικά 709 παραβάσεις, που αφορούν κυρίως τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων. Στους ελέγχους συμμετείχαν 162 υπάλληλοι της μονάδας.

 

Οι διενεργηθέντες έλεγχοι έλαβαν χώρα τόσο σε τουριστικές περιοχές της Αττικής, αλλά και σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όλης της επικράτειας όπως, η Σαντορίνη, η Ίος, η Σίφνος, η Μήλος, η Κως, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Κέρκυρα, οι Παξοί, τα Κύθηρα, η Χαλκιδική, κλπ.

 

Η παραβατικότητα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, περίπου του 45%.

 

Ο κύριος όγκος των ελεγχθεισών επιχειρήσεων, σε ποσοστό άνω του 80%, δραστηριοποιείται στην εστίαση και στον τουρισμό, ενώ διενεργήθηκε έλεγχος και σε δύο καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (συναυλίες) χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις.


Από έλεγχους που διεξήχθησαν σε δύο τουριστικά λεωφορεία που μετέφεραν λουόμενους καταλογίστηκαν πενήντα οκτώ παραβάσεις μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων εσόδου.

 

Έλεγχοι από ΣΔΟΕ


Από το ΣΔΟΕ, την εβδομάδα 10 έως 16 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν 1.535 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι σε ισάριθμες επιχειρήσεις και συμμετείχαν 575 υπάλληλοι του Σώματος.

 

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν σε 417 επιχειρήσεις με 1.260 συνολικά παραβάσεις

 

Στα πλαίσια των διενεργηθέντων ελέγχων του ΣΔΟΕ κατασχέθηκαν οκτώ Φορολογικές Ταμειακές Μηχανές από επτά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στο χώρο της εστίασης. Οι τρεις περιπτώσεις κατασχέσεων σημειώθηκαν στις νήσους Χίο και Μυτιλήνη.

 

 

πηγή:pronews.gr

Διαβάστηκε 139 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα