ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 4:14:58μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
19
Νοεμβρίου

Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) καλεί τα μέλη του, αλλά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού, σε μία εβδομάδα δράσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε θέματα που συνδέονται με την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με επίκεντρο την 21η Νοεμβρίου 2016.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΕΑ: «Στον αγώνα ενάντια στις πολιτικές απαξίωσης των μνημείων και του έργου που συντελείται για την προστασία τους και την απόδοσή τους στην κοινωνία, το σημαντικότερο όπλο των αρχαιολόγων και των άλλων εργαζομένων στον πολιτισμό είναι η ίδια η δουλειά μας. Γι’ αυτό διοργανώνουμε μια σειρά διαφορετικών εκδηλώσεων που αναδεικνύουν το πολυσχιδές έργο (ανασκαφικό, αναστηλωτικό, μουσειακό, εκπαιδευτικό κ.λπ.) που πραγματοποιείται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τη σημασία του για τη σύγχρονη κοινωνία.

 

»Ανοίγουμε τις πόρτες των αρχαιολογικών χώρων, των μνημείων, των μουσείων, των αποθηκών και των εργαστηρίων συντήρησης και μιλάμε με τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες τους, ενήλικες και μαθητές, δασκάλους και δημοσιογράφους, αγρότες, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες και… για τον τρόπο που δουλεύουμε, αλλά και για τη σημασία της δουλειάς μας για την εκπαίδευση, την οικονομία, την ανάπτυξη» καταλήγει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία για όσους  συμμετέχουν στις υπό συζήτηση εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

 

 

Πηγή: archaiologia.gr

Διαβάστηκε 240 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα