ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 - 12:22:29μ.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
11
Σεπτεμβρίου

Αυτοψία σε αρχαιολογικούς χώρους της Μεσσηνίας

Κατηγορία Αρχαιολογία

Αυτοψία σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας διενήργησε ειδικό εντεταλμένο κλιμάκιο της Εφορείας, υπό το συντονισμό και την καθοδήγηση της Προϊσταμένης Ε. Μηλίτση, ύστερα από τη θεομηνία που έπληξε τη Μεσσηνία στις 7 Σεπτεμβρίου 2016. Στόχος της αυτοψίας ήταν να διαπιστωθεί και να καταγραφεί το είδος και η έκταση των προβλημάτων.

Tα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και στον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβίτικων (πρωτοελλαδικό μέγαρο και ιερό Ποσειδώνος) στην Καλαμάτα, τα οποία ωστόσο δεν αφορούν στα ίδια τα μνημεία αλλά κυρίως στον περιβάλλοντα χώρο τους και στην προσβασιμότητα σε αυτά. Ήδη στον χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης άρχισαν οι εργασίες καθαρισμού των αγωγών ομβρίων, από συνεργεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και της Εταιρείας Μεσσηνιακών Σπουδών, που έχει την ευθύνη των ανασκαφών του χώρου.

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού: «Με αυθημερόν ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ, προχώρησε κατεπειγόντως η έγκριση χορήγησης όλων των απαραίτητων πιστώσεων για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας και τον καθαρισμό των μνημείων από την ιλύ και λοιπά παρασυρμένα από τα όμβρια ύδατα υλικά στους εν λόγω αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μνημείο κρίνεται απαραίτητο».

 

Οι αρχαιολογικοί χώροι της Αρχαίας Μεσσήνης και των Ακοβίτικων θα παραμείνουν κλειστοί για το κοινό μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασής τους.

 

 

Πηγή: archaiologia.gr

Διαβάστηκε 228 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα