ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 - 8:10:03μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
17
Μαΐου

Ένα διαδραστικό σύστημα παρουσίασης αρχαίων νομισμάτων

Κατηγορία Αρχαιολογία

Στο χώρο ALPHA BANK – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ (Σταδίου 40, Αθήνα), λειτουργεί το διαδραστικό σύστημα Stater 360² που προσφέρει στο κοινό τη δυνατότητα να γνωρίσει επιλεγμένα αρχαία νομίσματα από τη Συλλογή της Τραπέζης.

Πρόκειται για μία διεθνώς πρωτότυπη διαδραστική εφαρμογή, η οποία αποτελείται κυρίως από έναν περιστρεφόμενο μεταλλικό δίσκο, επάνω στον οποίο απεικονίζονται είκοσι νομίσματα. Ο χρήστης μπορεί να δει τα νομίσματα μεγεθυμένα σε υψηλή ανάλυση, επιλέγοντας ένα, κάθε φορά. Μπορεί να παρατηρήσει το νόμισμα με μεγεθυντικό φακό, να διαβάσει την περιγραφή του και να βρει στον χάρτη, την πόλη που το εξέδωσε, αγγίζοντάς το. Επιπλέον, μπορεί να διαβάσει την ιστορία της εκδότριας αρχής, η οποία αναγράφεται στην παρακείμενη επιφάνεια. Προκειμένου ο χρήστης να δει την οπίσθια όψη του νομίσματος, μπορεί απλώς να περιστρέψει το δίσκο.

 

Το διαδραστικό σύστημα Stater 360² παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στην έκθεση «Η Ευρώπη της Ελλάδος. Αποικίες και Νομίσματα από τη Συλλογή της Alpha Bank» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

 

Η ιδέα, η σχεδίαση, η βασική τεχνολογία, αλλά ακόμη και η εικαστική κατασκευή υλοποιήθηκαν από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) για τη Νομισματική Συλλογή Alpha Bank.

 

 

Πηγή: archaiologia.gr

Διαβάστηκε 152 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα