ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 5 Οκτωμβρίου 2022 - 5:06:09μ.μ.

banner468x60

30
Ιουλίου

Ένα μουσείο για τον Ιάκωβο Καμπανέλλη στη Νάξο

Κατηγορία Αρχαιολογία

Στη γενέτειρα πατρίδα του, τη Νάξο και στην περιοχή της Γρόττας, λειτουργεί από την περασμένη εβδομάδα το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβου Καμπανέλλη το οποίο φιλοξενεί το γραφείο του συγγραφέα, προσωπικά του αντικείμενα, έγγραφα, πορτρέτα, σκίτσα, μετάλλια, πλακέτες και αρχειακό υλικό, που δώρισε η κόρη του Κατερίνα Καμπανέλλη.

Το Μουσείο, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, θα υποδέχεται στο εξής όσους επιθυμούν να γνωρίσουν, μέσα από ένα εξαιρετικό αρχείο, τον συγγραφέα που ανανέωσε τη μεταπολεμική θεατρική δραματουργία με το σημαντικό του έργο. Στους χώρους του, οι επισκέπτες θα μπορούν να μελετήσουν τα έργα του συγγραφέα που έχουν εκδοθεί, μελέτες που έχουν γραφτεί γι’ αυτά, και να δουν ψηφιοποιημένες συνεντεύξεις αλλά και ταινίες στις οποίες έγραψε το σενάριο και τις σκηνοθέτησε.

 

Στόχος του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης είναι να γίνει κέντρο μελέτης του έργου του σπουδαίου συγγραφέα και του θεάτρου γενικότερα. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν θεατρικά εργαστήρια για παιδιά, για εφήβους και ενήλικες καθώς και εργαστήριο δημιουργικής θεατρικής γραφής ενώ παράλληλα θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων κ.ά.

 

Στο «Εργαστήρι Δημιουργικής Θεατρικής Γραφής» με τη Χρύσα Σπηλιώτη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους στη συγγραφή θεατρικού έργου, από την Τετάρτη 24 έως και την Κυριακή 28 Αυγούστου.

 

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο για παιδιά με τη Σοφία Πολυκρέτη και θέμα «Γνωρίζω το Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης». Η δημιουργική απασχόληση θα αφορά παιδιά από 5 μέχρι 10 χρόνων, τα οποία μέσα από διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες θα επεξεργάζονται τι είναι Μουσείο και ποιες είναι οι βασικές λειτουργίες του (κάθε Τετάρτη 11.30-13.30).

 

Ήδη κάθε Τρίτη λειτουργεί «θεατρικό εργαστήρι για εφήβους και ενήλικες» με στόχο τη γνωριμία με το έργο του συγγραφέα μέσα από τεχνικές ανάγνωσης, συζητήσεις και δράσεις πάνω σε θεατρικά έργα του (έως και τις 27 Σεπτεμβρίου, 20.00-22.00).

 

Επίσης, κάθε Πέμπτη (στις 21.00) στο πλαίσιο του εργαστηρίου «Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και ο κινηματογράφος», θα γίνεται προβολή ταινίας σε σενάριο ή σκηνοθεσία του συγγραφέα (από 28 Ιουλίου μέχρι και 29 Σεπτεμβρίου).

 

Το Μουσείο, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, θα είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως και Σάββατο (11.00-14.00 και 19.00-22.00) με είσοδο 2 ευρώ και 1 ευρώ (μειωμένο).

 

 

πηγή: archaiologia.gr

Διαβάστηκε 229 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα