ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 5:12:56μ.μ.
07
Ιανουαρίου

Η αρμενική κεραμική της Κιουτάχειας

Κατηγορία Αρχαιολογία

Διάλεξη της Άννας Μπαλλιάν με τίτλο «Η αρμενική κεραμική της Κιουτάχειας: από τοπική παραγωγή σε προϊόν ευρείας κατανάλωσης».

H διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων με θέμα τη νεότερη ελληνική κεραμική, η οποία αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του υλικού πολιτισμού της Ελλάδας, με μακραίωνη παράδοση, άρρηκτα συνδεδεμένη με όλες τις εκφάνσεις του ανθρώπινου βίου.

 

Η θεματική των διαλέξεων για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 θα εστιάσει κυρίως στα εργαστήρια και στις χρήσεις των αγγείων αλλά και σε ορισμένα ειδικότερα θέματα, καλύπτοντας μια εν πολλοίς άγνωστη χρονική περίοδο που ξεκινά από το διάστημα του 16ου-18ου αιώνα, και φτάνει έως τα μέσα του 20ού αιώνα.

 

Στόχος των διαλέξεων είναι η παρουσίαση συνθετικών εργασιών για τη νεότερη κεραμική από ερευνητές-μελετητές που έχουν ασχοληθεί με σχετικά θέματα και, βεβαίως, η ενθάρρυνση νέων ερευνητών να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο ερευνητικό πεδίο.

 

Οργανωτική επιτροπή: Μιμίκα Γιαννοπούλου, Γιώργος Κυριακόπουλος, Alexandre Farnoux.


Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

 

 

πηγή: archaiologia.gr

Διαβάστηκε 252 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα