ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 - 5:40:45μ.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
14
Ιουλίου

Ιστορική ανακάλυψη: Βρέθηκε το πρώτο νεκροταφείο των Φιλισταίων

Κατηγορία Αρχαιολογία

Σε μια τεράστια αρχαιολογική ανακάλυψη προχώρησαν τα επιστημονικά συνεργεία που εργάζονται στο Ασκελόν του Ισραήλ καθώς όλα δείχνουν πως η αρχαιολογική σκαπάνη μετά από 30 χρόνια ερευνών έφερε στο φως το πρώτο νεκροταφείο των Φιλισταίων.

«Μετά από πολλές δεκαετίες μελέτης της ιστορίας των Φιλισταίων, ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με την πραγματική τους εικόνα. Με αυτήν την ανακάλυψη, βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να ξεκλειδώσουμε τα μυστικά γύρω από την προέλευσή τους» δήλωσε ο Ντάνιελ Μάστερ, καθηγητής εκ των επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας.

 

Μάλιστα, η ανακάλυψη έχει γίνει εδώ και τρία χρόνια, ωστόσο οι επίσημες ανακοινώσεις έγιναν τώρα ώστε να προστατευθεί ο χώρος από λεηλασίες και μην υπάρξουν αντιδράσεις. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η αρχαιολόγοι έχουν εντοπίσει σχεδόν 200 σκελετούς και κτερίσματα όπως πήλινα δοχεία και κοσμήματα που μπορεί να οδηγήσουν τους επιστήμονες σε χρήσιμα συμπεράσματα για την προέλευση αυτού του λαού καθώς ελάχιστα είναι γνωστά γύρω από αυτούς.


Αξίζει να σημειωθεί πως από πολλούς επιστήμονες οι Φιλισταίοι συνδέονται με τους Έλληνες καθώς υπάρχουν θεωρίες σύμφωνα με τις οποίες προέρχονται από την Αρχαία Κρήτη, την Κύπρο και τη Μικρά Ασία, στην οποία εκείνη την εποχή κατοικούσαν ελληνικά φύλα.

 

 

 

 

Πηγή: news247.gr

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 229 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα