ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:45:13π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
22
Νοεμβρίου

Κουνήσαμε, με νόημα, τα κεφάλια μας όταν τουρίστες, στο Μιλάνο και στη Λισαβόνα, έσπασαν αγάλματα-αριστουργήματα, που είχαν φιλοτεχνηθεί πριν από αιώνες, για να βγάλουν μια selfie.

Δυστυχώς, αυτή η συνήθεια δεν έχει τελειωμό. Την προηγούμενη εβδομάδα, ένας ακόμη επισκέπτης του Εθνικού Μουσείου Αρχαίας Τέχνης (Museu Nacional de Arte Antiga – ΜΝΑΑ) στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας γκρέμισε από το βάθρο του ένα άγαλμα του 18ου αιώνα, τη στιγμή που πόζαρε πλάι του. Ο ανεύθυνος τουρίστας από τη Βραζιλία κατάφερε να θρυμματίσει το πολύχρωμο ξύλινο άγαλμα του Αρχάγγελου Μιχαήλ (το οποίο, θρυμματισμένο πλέον, ίσως και να είναι καινούργια ατραξιόν για selfie).

 

Ο Nuno Miguel Rodriges, που κατά τύχη βρισκόταν στην αίθουσα, κατέγραψε με το φακό του το αποτέλεσμα της «δημιουργικής επέμβασης» του φιλότεχνου Βραζιλιάνου. «Υπήρχαν φύλακες στην αίθουσα τη στιγμή του συμβάντος… Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας μ’ αυτό που συνέβη. Έπεσε μεγάλη σιωπή» δήλωσε στην εφημερίδα Publico.

 

Στη σελίδα του στο Facebook, το MΝAA ανακοίνωσε ότι το άγαλμα θα εξεταστεί από την ομάδα συντηρητών του μουσείου και η έκθεση θα γνωστοποιηθεί στο κοινό. Θα εξεταστεί επίσης το ενδεχόμενο τοποθέτησής του σε διαφορετικού τύπου βάθρο όταν εκτεθεί ξανά. «Η κατάσταση είναι, όμως, απαράδεκτη» δήλωσε, στην εφημερίδα Diário de Notícias, ο αναπληρωτής διευθυντής του μουσείου, José Alberto Seabra Carvalho. «Το άγαλμα έχει επηρεαστεί, σε μεγάλο βαθμό, στα φτερά, το ένα χέρι και τον μανδύα. Η βλάβη είναι σοβαρή αλλά αναστρέψιμη» πρόσθεσε.

 


Πηγή: archaiologia.gr

Διαβάστηκε 257 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα