ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:49:15π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
23
Ιανουαρίου

Σύλληψη 50χρονου για κατοχή αρχαίων αντικειμένων

Κατηγορία Αρχαιολογία

Στη σύλληψη 50χρονου για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και περί όπλων, καθώς και για υπεξαίρεση, προχώρησαν την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, στο Ορφάνιο Καβάλας, άντρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της αρμόδιας Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένων ερευνών και δράσεων για την καταπολέμηση των παράνομων δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στη νομοθεσία για την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 50χρονου όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων: ένα τμήμα μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης, μία μαρμάρινη βάση στήλης, μία μαρμάρινη οθωμανική ταφική στήλη, ένα λίθινο κυλινδρικό αντικείμενο, δύο αρχαία νομίσματα οθωμανικής περιόδου, τρία νομίσματα αδιάγνωστης περιόδου, 42 αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας και τέσσερις συσκευές ανίχνευσης μετάλλων.

 

Τα προαναφερόμενα αρχαιολογικής σημασίας κατασχεμένα αντικείμενα θα αποσταλούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 

 

Πηγή: archaiologia.gr

Διαβάστηκε 229 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα