ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:33:18μ.μ.
22
Οκτωβρίου

ΑΕΚ: Έτσι τρέλανε τον Μελισσανίδη ο Αλμέιδα

Κατηγορία Αθλητικά

Το μεγαλύτερο κοπλιμέντο για την ως τώρα δουλειά του Αργεντίνου προπονητή

H ΑΕΚ έχει μπροστά της το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, μεθαύριο Δευτέρα (24/10), με στόχο την 5η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα και οι οπαδοί της, όπως φυσικά και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, είναι ενθουσιασμένοι με τον Ματίας Αλμέιδα και τη δουλειά του, τα πρώτα αποτελέσματα της οποίας φαίνονται ήδη και είναι εξαιρετικά σημαντικά για την ομάδα που χτίζεται.

 

Η Ένωση έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια από τους προπονητές, με την κατάσταση να είναι τέτοια ώστε κανείς να μην καταλαβαίνει τι ακριβώς θέλουν να κάνουν στη διοίκηση: Ήθελαν μια ομάδα που θα είχε ως πρώτο μέλημα την άμυνα ή μία ομάδα με πρώτο στόχο να επιτεθεί; Θεωρητικά το δεύτερο, αλλά στην πράξη γινόταν το πρώτο. Μέχρι που ήρθε, τελικά, ο Αργεντίνος τεχνικός, ο οποίος έχει βάλει ως στόχο να αλλάξει τους κιτρινόμαυρους. Να τους μετατρέψει ξανά σε μια επιθετική ομάδα, μια ομάδα που θα αρέσει στους οπαδούς της πρώτα και μετά και στους ουδέτερους.

 

Αυτή, φυσικά, δεν είναι μια διαδικασία που γίνεται μέσα σε λίγες εβδομάδες. Αντιθέτως, είναι μια διαδικασία που θα πάρει περισσότερο καιρό, με τον Αλμέιδα να ξέρει ότι θα υπάρχουν και μεταπτώσεις. Θα υπάρχουν και οι μέτριες ή οι κακές εμφανίσεις. Λογικό είναι αυτό σε μια ομάδα που χτίζεται. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι χτίζεται σωστά. Και αυτό προκύπτει από την εικόνα της ΑΕΚ, από τη φιλοσοφία της σε κάθε παιχνίδι. Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, όποιοι κι αν είναι οι παίκτες που απαρτίζουν την 11άδα της. Και η πιο μεγάλη απόδειξη για αυτό, προς το παρόν, ήρθε στον αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

 

Ενθουσιασμένος ο Μελισσανίδης

 

Σε αυτό το παιχνίδι, λοιπόν, ο Αλμέιδα έκανε 9 αλλαγές σε σχέση με την 11άδα κόντρα στον Ατρόμητο. Άλλαξε όλη την ομάδα, με λίγα λόγια. Κι όμως, παρά τις τόσες πολλές αλλαγές, η φιλοσοφία στο παιχνίδι της ομάδας ήταν η ίδια. Συνεχές τρέξιμο, συνεχές πρέσινγκ στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, επιθετική νοοτροπία, ακόμη και κάποιοι αυτοματισμοί που έχουμε δει από τους βασικούς τούς είδαμε και από τους αναπληρωματικούς. Δείγματα, όλα αυτά, ότι στα Σπάτα δουλεύουν καλά. Ότι ο προπονητής έχει μπει στο μυαλό των παικτών. Ότι τους έχει πάρει με το μέρος του και τον ακολουθούν σε όλα.

 

Και όλα αυτά, φυσικά, δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από τον Μελισσανίδη. «Τη χαίρομαι την ομάδα φέτος, μου θυμίζει την ΑΕΚ της δεκαετίας του ’90», είπε πριν λίγες μέρες στους δημοσιογράφους κατά την ξενάγησή τους στην OPAP Arena. Και ήταν το καλύτερο κοπλιμέντο που μπορούσε να κάνει για τον προπονητή του. Η ΑΕΚ της δεκαετίας του ’90, άλλωστε, ήταν μια ομάδα που όχι μόνο κατέκτησε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα αλλά έπαιξε και εκπληκτικό ποδόσφαιρο.

 

Η φετινή ομάδα, προφανώς, δεν είναι σε αυτό το επίπεδο ακόμη. Εκεί θέλει να φτάσει όμως. Και το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για να γίνει αυτό, είναι να έχει ξεκάθαρη ταυτότητα, λογική, νοοτροπία ως ομάδα, όποιοι κι αν βρίσκονται στην 11άδα. Και ο Αλμέιδα δείχνει, μέχρι στιγμής, ικανός να το πετύχει αυτό.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 30 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα