×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
25
Μαΐου

Ασημένιος ο Κοσμίδης στο Πανευρωπαϊκό ενόργανης

Κατηγορία Αθλητικά

Στη δεύτερη θέση του βάθρου, με το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος στις ασκήσεις εδάφους βρέθηκε ο Έλληνας πρωταθλητής, Λευτέρης Κοσμίδης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ανδρών, που ολοκληρώνεται την Κυριακή στη Σόφια.

Ο Κοσμίδης συγκέντρωσε 15.533 βαθμούς και πήρε τη δεύτερη θέση στον τελικό, ακολουθώντας τον Ρώσο, Ντένις Αμπλιάζιν, ο οποίος συγκέντρωσε 15.700 βαθμούς και κατέκτησε το χρυσό. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Βρετανός Ντάνιελ Πέρβις και ο Ισραηλινός Αλεξάντερ Σατίλοφ με 15.400 βαθμούς.

 

"Η επιτυχία του Λευτέρη είναι τεράστια, είναι ένας πραγματικός άθλος, αν αναλογιστούμε ότι εδώ και πάνω από ένα χρόνο δεν έχει ταπί νέων προδιαγραφών για να προπονείται. Οι τρεις τελευταίοι μήνες ήταν πολύ κουραστικοί ψυχολογικά, γιατί έπρεπε να τον πείσω ότι μπορεί να πάρει ένα μετάλλιο εδώ. Το καταφέραμε, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί κάτι τέτοιο με τις ίδιες συνθήκες", δήλωσε ο προπονητής του Κοσμίδη, Γιώργος Αγγέλου.

 

Πρόσθεσε επίσης ότι: "Ο Αμπλιάζιν έχει ένα από τα προγράμματα με το μεγαλύτερο ρίσκο και, εφόσον αποφύγει τα λάθη, δεν είναι εύκολο να χάσει. Για να μείνουμε ψηλά σε παγκόσμιο επίπεδο, θα πρέπει να ανεβάσουμε τον συντελεστή δυσκολίας του δικού μας προγράμματος στο 6,80 με 7,00. Μόνο με το καινούργιο ταπί και με καλύτερες συνθήκες γενικότερα, θα μπορέσουμε να το πετύχουμε αυτό".


Σημειώνουμε ότι στον τελικό των κρίκων, ο Λευτέρης Πετρούνιας βαθμολογήθηκε με 15.600 και κατετάγη πέμπτος, σε ισοβαθμία με τον Αρμένιο Νταβτιάν Βαχάγκν. Ο Αμπλιάζιν πρώτευσε και σε αυτό το αγώνιμα με 15.800β. και μοιράστηκε το χρυσό μετάλλιο με τον συμπατριώτη του Αλεξάντρ Μπαλάντιν, ενώ τρίτος κατετάγη ο Γάλλος Σαμίρ Αϊτ-Σαϊντ με 15.766β.

Πηγή:news.gr

Διαβάστηκε 342 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)