ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 1:16:15μ.μ.
24
Δεκεμβρίου

Μουντιάλ 2022 – Μαρτσίνιακ: Οι Γάλλοι δεν έχουν δει ότι στο τρίτο γκολ του Μπαπέ επτά παίκτες τους ήταν εντός γηπέδου

Κατηγορία Αθλητικά

«Ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας στην καριέρα μου»

Για την εμπειρία του στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μίλησε ο Σιμόν Μαρτσίνιακ, ο Πολωνός διαιτητής που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις για τις αποφάσεις του στη μάχη της Αργεντινής με τη Γαλλία.

 

Οι πρώτες δηλώσεις έγιναν στο αεροδρόμιο μετά την επιστροφή της διαιτητικής τετράδας (διαιτητής, βοηθοί και VAR) που παρέμεινε στο Κατάρ για να κάνει διακοπές.

 

«Για δύο ημέρες χαλαρώσαμε στο Κατάρ και δεν έχουμε δει καν τον αγώνα», είπε ο Μαρτσίνιακ ο οποίος αργότερα στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Πολωνικής Ομοσπονδίας είπε πολλά περισσότερα.

 

Μάλιστα πέρασε στην αντεπίθεση, αναφορικά με τη γαλλική εφημερίδα Equipe και το πρωτοσελίδο της περί αντικανονικού γκολ της Αργεντινής (το τρίτο του Μέσι) καθώς υπήρχαν παράτυπα δύο ποδοσφαιριστές από τον πάγκο εντός αγωνιστικού χώρου.

 

«Προφανώς η Equipe και τα γαλλικά μέσα δεν έχουν δει τη φωτογραφία όπου στο γκολ του Εμπαπέ, επτά αναπληρωματικοί της Γαλλίας είναι εντός του αγωνιστικού χώρου, άρα έπρεπε να ακυρωθεί και το δικό τους γκολ», είπε ο 41χρονος ρέφερι δείχνοντας μάλιστα την ακόλουθη φωτογραφία από το κινητό του.

 

Ο Μαρτσίνιακ κι οι συνεργάτες του αποκάλυψαν ότι ενημερώθηκαν τρεις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του τελικού πως θα διευθύνουν τον μεγάλο αγώνα με τον πρώτο να παραδέχεται:

 

«Όταν ξέρεις ότι θα είσαι διαιτητής σε τελικό Μουντιάλ, το άγχος ξεκινάει. Ακόμα και ένας ψυχρός τύπος σαν εμένα το ένιωσε. Εκείνο το βράδυ, όταν το μάθαμε, κοιμηθήκαμε όλοι άσχημα. Γνωρίζαμε από την αρχή της διοργάνωσης ότι ήμασταν υποψήφιοι, αλλά είναι διαφορετικό όταν το μαθαίνεις και επίσημα».

 

Οι βοηθοί του πάντως τόνισαν ότι δεν άλλαξαν τις συνήθειες τους και φτάνοντας στο γήπεδο ο Τόμας Λίστκιεβιτς έφτιαξε το κλίμα βάζοντας ροκ μουσική στα αποδυτήρια!

 

Ο Μάρτσίνιακ μίλησε και για τη συμπεριφορά των παικτών κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και το γεγονός ότι σε όλες τις κρίσιμες φάσεις δεν χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR.

 

«Το είχα πει στον Τόμας (Κβιατόφσκι, διαιτητής VAR) να μην με καλέσει να δω κάποια φάση. Θυμάμαι τις στιγμές των πέναλτι και του γκολ του Μέσι και ήμουν σίγουρος για τις αποφάσεις μου. Στο γκολ του Μέσι έδειξα σέντρα πριν αρχίσει να δονείται το ρολόι μου από την Goal Line Technology. Γι’ αυτό μετά το τέλος του αγώνα ο Τζιάνι Ινφαντίνο αστειευόμενος μας είπε δεν χρειάζεται να ξοδεύουμε τόσα λεφτά για το VAR αφού τα βλέπετε όλα και χωρίς τις κάμερες».

 

Ο Πολωνός διαιτητής παραδέχθηκε επίσης ότι αυτό το ματς ήταν μακράν το πιο δύσκολο της καριέρας του.

 

«Συνήθως πάντα βρίκσω λίγο χρόνο να αστειευτώ με τους ποδοσφαιριστές. Σ’ αυτό το ματς δεν υπήρχε περιθώριο για αστεία. Ειδικά από τη στιγμή που ο αγώνας ξεκίνησε με το σπρώξιμο του Ντε Πολ στον Ραμπιό. Του μίλησα πολύ έντονα, αλλά αμέσως του είπα χαμογελώντας ‘είμαστε OK απλά μην το ξανακάνεις’. Γενικά στον τελικό ήμουν πολύ προσεκτικός και μίλησα περισσότερο από κάθε άλλο ματς με τους παίκτες επιλέγοντας να μη βγάλω εύκολα κίτρινη κάρτα.


Θεωρώ ότι έχω καλές σχέσεις με τους παίκτες. Ο Παόλο Ντιμπάλα ποτέ δεν ξεχνά τις πολωνικές ρίζες από τη γιαγιά του και είχαμε μια μικρή συνομιλία», είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφέρθηκε και στους Γάλλους ποδοσφαιριστές.

 

«Οι Γάλλοι μας έδωσαν συγχαρητήρια. Μίλησα με τον Γιορίς, έκανα χάι φάιβ με τον Ζιρού κι όταν βρέθηκα δίπλα στον θλιμμένο Εμπαπέ του είπα ότι είναι ένας απίστευτος ποδοσφαιριστής κι ότι θα κερδίσει πολλούς τελικούς στην καριέρα του. Ακούμπησε πάνω μου, μου φάνηκε να κυλούν δάκρα στα μάτια του και μου είπε ότι κι εμείς κάναμε καλή δουλειά. Ειλικρινά δεν θέλω να σκέφτομαι τι είχε στο μυαλό του εκείνη τη στιγμή».

 

Όσον αφορά το φινάλε του αγώνα ο Μαρτσίνιακ αποκάλυψε πως ο Πιερ Λουίτζι Κολίνα, που ήταν το είδωλο του Πολωνού ρέφερι του είπε στα αποδυτήρια: «’Τώρα εσύ είσαι το είδωλο μου!’. Κι αυτό ήταν το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσα να ακούσω».

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 25 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα