ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:58:40π.μ.
05
Οκτωβρίου

NBA: Η πιο ακριβοπληρωμένη μασκότ παίρνει 625.000 δολάρια ετησίως

Κατηγορία Αθλητικά

Η κορυφαία λίγκα του μπάσκετ αρχίζει στις 19 Οκτωβρίου

 

Το ότι το NBA, η κορυφαία λίγκα του μπάσκετ, κινεί τεράστια ποσά ήταν γνωστό, αλλά αυτό δεν περιορίζεται μονάχα στους παίκτες, τους προπονητές ή τους παράγοντες. Μεγάλες είναι και οι αμοιβές των μασκότ.

 

Σύμφωνα με έρευνα του έγκυρου περιοδικού Sports Business Journal, ο άνθρωπος που φορά την στολή του «Rocky», του λιονταριού – μασκότ των Ντένβερ Νάγκετς παίρνει τα περισσότερα από κάθε άλλον που κάνει αυτή τη δουλειά στο… μαγικό κόσμο του NBA.

 

Παρόλο που ο μέσος ετήσιος μισθός των μασκότ του ΝΒΑ είναι 60.000 δολάρια, στην περίπτωση του «Rocky» οι απολαβές του… εκτοξεύονται κατά 900%, αφού ανέρχονται στα 625.000 δολάρια τον χρόνο.

 

Επίσης ο «Harry» το γεράκι των Ατλάντα Χοκς κερδίζει 600.000 δολάρια το χρόνο και ο «Benny The Bull» των Σικάγο Μπουλς, η πιο διάσημη μασκότ στο NBA, παίρνει 400.000 δολάρια. Ο «Go», ο γορίλας των Φοίνιξ Σανς, αγγίζει τα 200.000 δολάρια ετησίως και ο «Ούγκο» των Σάρλοτ Χόρνετς τα 100.000 δολάρια.

 

Η είδηση, πάντως, μπορεί να μην προκάλεσε αντιδράσεις στις ΗΠΑ, αλλά σίγουρα έφτασε ως το… Λονδίνο και ενόχλησε τους οπαδούς της Άρσεναλ. Οι Ντένβερ Νάγκετς και οι «κανονιέρηδες» ανήκουν στην οικογένεια Κρένκε και οι παράγοντές του κλαμπ της Premier League εν μέσω της πανδημίας είχαν απολύσει τη θρυλική μασκότ του συλλόγου, τον «Gunnersaurus» καθώς ήθελαν να μειώσουν τα έξοδα. Τότε ήταν ο πρώην παίκτης της ομάδας Μεσούτ Εζίλ εκείνος που είχε εξασφαλίσει την αμοιβή της μασκότ και παρέμεινε στη θέση του.

 

Η σεζόν 2022-23 του NBA αρχίζει τα ξημερώματα της 19ης Οκτωβρίου με τις αναμετρήσεις Μπόστον Σέλτικς-Φιλαδέλφεια 76ερς και Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς-Λος Άντζελες Λέικερς.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 21 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα