ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 6:02:16μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
06
Μαΐου

Οδηγός επιβίωσης για τους φιλάθλους στο Μουντιάλ: Μακριά από αγνώστους, κουνούπια και φαβέλες

Κατηγορία Αθλητικά


Κυκλοφορείτε σε ομάδες. Μην δέχεστε ποτά κερασμένα από άγνωστους, μην επισκεφτείτε τις φαβέλες και ποτέ μην ξεχνάτε το απωθητικό κουνουπιών. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις βασικές συμβουλές, στον οδηγό επιβίωσης που ετοιμάζουν οι Βραζιλιάνοι για όσους βρεθούν στη χώρα τους για το Μουντιάλ.

Με τη χώρα να προσπαθεί να ανακόψει το κύμα των πολιτών που διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δαπανήθηκαν τρομακτικά ποσά για τη διοργάνωση την ώρα που η Βραζιλία παραπαίει, η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο ραντεβού του ποδοσφαίρου έχει μπει στην τελική ευθεία.

Ακόμη και στα τουριστικά μέρη του Ρίο είναι συχνές οι επιθέσεις και οι ληστείες, ενώ πρόσφατα οι αρχές αποκάλυψαν μία «έκρηξη» στις δολοφονίες. Ο υπουργός Ασφάλειας, Χοσέ Μαριάνο Μπελτράμε ανακοίνωσε ότι 2.000 επιπλέον αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους του Ρίο τις ημέρες του Μουντιάλ, αλλά πρόσθεσε πως ετοιμάζουν και έναν οδηγό επιβίωσης για τους φιλάθλους, προκειμένου να περιοριστούν οι κίνδυνοι.

Η εφημερίδα O Dia έχει ήδη εκδώσει τον δικό της πάντως. Σε δημοσίευμά της επισήμανε ότι οι περίπου 500.000 φίλαθλοι που αναμένονται να βρεθούν στη χώρα για το Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου, θα πρέπει να ξέρουν τα βασικά. Δηλαδή να μην κυκλοφορούν με πολλά χρήματα, να μην ανοίγουν την πόρτα τους πριν βεβαιωθούν ποιος είναι έξω από αυτή και βέβαια να μην κάνουν βόλτες μόνοι.

Οι περισσότεροι επισκέπτες αναμένονται από τις ΗΠΑ, την Αγγλία, την Αργεντινή και τη Γερμανία. Σύνδεσμοι φιλάθλων από τις τέσσερις χώρες συμφώνησαν να θέσουν εκτός ορίων τις φαβέλες, ενώ οι Γερμανοί έχουν προειδοποιήσει τους πιθανούς επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διασκεδάζουν τα βράδια. «Να έχετε πάντα το νου σας στο ποτό που πίνετε και μην πάτε με μία ιερόδουλη σε ξενοδοχείο της δικής της επιλογής», είναι ανάμεσα στις συμβουλές. Οι Αγγλοι από την άλλη ανησυχούν περισσότερο για τα κουνούπια, προειδοποιώντας τους δικούς τους φιλάθλους ότι μπορεί ένα τσίμπημα να μεταδώσει κάποια σοβαρή ασθένεια.

 

Πηγή:iefemerida.gr

Διαβάστηκε 384 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα