Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο 33χρονος Γκανέζος μέσος που έμεινε ελεύθερος από την Μίλαν, ενημέρωσε μέσω του μάνατζερ του, τους Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολο, ότι αποδέχεται την τελική προσφορά που του είχε κατατεθεί προ ημερών από την πλευρά του Παναθηναϊκού!
Στην συγκεκριμένη επικοινωνία συμφωνήθηκε πως ο μάνατζερ του Εσιέν θα έρθει εντός της εβδομάδας στην Αθήνα, προκειμένου οι διαπραγματεύσεις για τις λεπτομέρειες να ολοκληρωθούν σε απευθείας συναντήσεις.
Ο Γκανέζος αμυντικός χαφ δέχτηκε ορισμένες κρούσεις από ομάδες του MLS, αλλά, οι προσφορές δεν ήταν τόσο υψηλές ώστε να τον δελεάσουν για να συνεχίσει την καριέρα του στην Αμερικανική Ήπειρο.
Αντίθετα, προτίμησε την προοπτική του Παναθηναϊκού, που συνεπάγεται την παραμονή του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, την διεκδίκηση τίτλων και συμμετοχή στις διοργανώσεις της UEFA.
Άλλωστε, ο Εσιέν έχει πληροφορηθεί το πρότζεκτ που εξελίσσεται στο “τριφύλλι” και το θεώρησε αρκετά καλό, ώστε να πει το “ναι” και να γίνει σύντομα κάοτικος Αθηνών.
Παράλληλα, του έχει αναλυθεί επακριβώς ο ρόλος για τον οποίο τον προορίζει ο Γιάννης Αναστασίου στην ομάδα του Παναθηναϊκού, γεγονός που έχει κι αυτό τη σημασία του.
Πλέον, για το κλείσιμο της σπουδαίας μεταγραφής απομένει η διευθέτηση ορισμένων τυπικών ζητημάτων, καθώς και ο ιατρικός έλεγχος που θα υποβληθεί ο Εσιέν μόλις έρθει στην Ελλάδα.
Ο υπεύθυνος του ιατιρκού τιμ του Παναθηναϊκού, έχει λάβει τις εξετάσεις του Εσιέν από το Milan Lab και έχει γνωματεύσει θετικά, ωστόσο, θα τον εξετάσει ενδελεχώς και ο ίδιος, για να προβεί στη δική του εκτίμηση. Εφόσον τα αποτελέσματα συμφωνήσουν, θα δώσει την έγκριση του!
Σε κάθε περίπτωση ο ερχομός του Εσιέν στον Παναθηναϊκό θα δυναμώσει σε μεγάλο βαθμό το “τριφύλλι” ενώ θα δώσει αίγλη και στο ελληνικό πρωτάθλημα.
πηγή: Sports8.gr