ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 8:07:21π.μ.
20
Σεπτεμβρίου

Σακελλαροπούλου: Δέχθηκε αθλητές και προπονητές της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο

Κατηγορία Αθλητικά

«Καμιά δυσκολία δεν μπορεί να σταματήσει τον άνθρωπο όταν έχει πίστη στον εαυτό του και στις ικανότητές του»

Mε υπερηφάνεια και συγκίνηση», όπως δήλωσε, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε σήμερα, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, αθλητές, συνοδούς και προπονητές της ελληνικής αποστολής που συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου και κατέκτησε 11 μετάλλια.

 

Η κ. Σακελλαροπούλου τους συνεχάρη όχι μόνο για τα μετάλλια και τις επιτυχίες τους, αλλά για την ψυχική δύναμη, την πνευματική συγκέντρωση, την αδάμαστη βούληση, με τις οποίες προσήλθαν στον αθλητισμό, για το σθένος που επιδεικνύουν καθημερινά στην αναμέτρησή τους με το σώμα και τα όριά του.

 

«Είστε εσείς, που μας θυμίζετε ότι καμιά δυσκολία δεν μπορεί να σταματήσει τον άνθρωπο όταν έχει πίστη στον εαυτό του και στις ικανότητές του, όταν δεν πτοείται από την αποτυχία και την ήττα επειδή, βαθιά μέσα του, γνωρίζει ότι είναι παροδικές. Εσείς, που έχετε ενστερνιστεί τη βεβαιότητα ότι “κάθε τι αδύνατο είναι δυνατό” και το επιβεβαιώνετε με τον καθημερινό σας αγώνα. Εσείς, που με την αφοσίωση, το θάρρος, την αποφασιστικότητά σας εμπνέετε και παροτρύνετε στο “ευ αγωνίζεσθαι” και άλλους νέους, είτε αντιμετωπίζουν κινητικά, αισθητηριακά ή νοητικά προβλήματα, είτε όχι», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Αναφερόμενη στους συνοδούς, στους προπονητές και βέβαια σε όλους τους αθλητές που απέσπασαν μετάλλια στο Τόκιο, καθώς και όλους όσους συμμετείχαν σε μια τόσο απαιτητική διοργάνωση, ανεξαρτήτως διακρίσεων, τους χαρακτήρισε «σπουδαίο παράδειγμα της αδήριτης αλήθειας ότι το σώμα υποτάσσεται στο πνεύμα και ότι οι ατέλειές του πολύ συχνά δεν συνεπάγονται παθητικότητα αλλά δύναμη».

 

Ευχήθηκε, επίσης, η λαμπρή τους παρουσία στους Αγώνες και η καθημερινή τους συμμετοχή στην αθλητική ζωή, να βοηθήσει στην καταπολέμηση των στερεοτύπων, του αποκλεισμού και των διακρίσεων που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία.

 

«Εσείς, με τον τρόπο ζωής σας, δείχνετε τον δρόμο. Και μας υπενθυμίζετε το χρέος που έχουμε απέναντί σας, προκειμένου να έχετε μια καθημερινότητα αξιοπρεπή, δημιουργική, ισότιμη», επισήμανε η κ. Σακελλαροπούλου.

 

Την ομάδα συνόδευσαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Χρήστος Καλούδης, ο γενικός γραμματέας Χρήστος Τζαμούσης, η πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες Ιωάννα Καρυοφύλλη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο Χάρης Περδίκης, ο διευθυντής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Σάκης Κωστάρης, η αρχηγός της αποστολής Σάσα Γκούφα, γιατροί της αποστολής και μέλη της Ολομέλειας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

 

Στη συνάντηση, επίσης, παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 64 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα