ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 5:11:44μ.μ.
29
Μαρτίου

Στέφανος Τσιτσιπάς: Είπε «αντίο» στο Miami Open – Έχασε με 2-0 σετ από τον Κάρεν Χατσάνοφ

Κατηγορία Αθλητικά

Μετά από έξι σερί νίκες επί του Ρώσου, ο Έλληνας σταρ «λύγισε»

 

Με εμφάνιση κατώτερη των προσδοκιών, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 2-0 σετ [7-6 (7-4), 6-4] από τον Κάρεν Χατσάνοφ στη φάση των «16» του τουρνουά τένις Masters 1000, Miami Open, κι αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

 

Ο Έλληνας σταρ, νούμερο τρία της παγκόσμιας κατάταξης και νούμερο δύο του ταμπλό μπήκε στην αναμέτρηση έχοντας το ψυχολογικό προβάδισμα των έξι σερί νικών επί του Ρώσου αντιπάλου του, αλλά μέσα σε μια ώρα και 33 λεπτά, ο Χατσάνοφ πανηγύρισε την πρώτη του νίκη κόντρα στον «Στεφ».
Το σερβίς ήταν το μεγάλο όπλο του Χατσάνοφ, ο οποίος έδειξε πως μάλλον έμαθε από τα λάθη που έκανε στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο Australian Open και με «όπλο» το δυνατό σερβίς του υπέταξε τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος αντιστάθηκε μονάχα στο πρώτο σετ.

 

Εκεί όπου η ποιότητα του Τσιτσιπά έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο για να παραμείνει στο ματς, αφού για μια ακόμη φορά έδειξε να δυσκολεύεται να βρει ρυθμό και τα πατήματά του. Η απουσία του έπειτα από τον τραυματισμό του αν μη τι άλλο τον έχει επηρεάσει, ενώ σαφώς η εμφάνισή του προκαλεί νέα ερωτήματα για το αν είναι στο 100% των δυνατοτήτων του ή αν παίζει με πόνους. Ωστόσο, στα κρίσιμα σημεία του πρώτου σετ, όπως για παράδειγμα το tie-break, τα συνεχόμενα λάθη του έγειραν τη ζυγαριά υπέρ του Χατσάνοφ.

 

Με προβάδισμα 1-0 σετ, ο Χατσάνοφ είχε αποκτήσει μομέντουμ κι έβλεπε πως βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τον Τσιτσιπά που δεν είχε τις κατάλληλες απαντήσεις για το σερβίς του Ρώσου. Ο Χατσάνοφ, λοιπόν, συνέχισε με την ίδια ένταση και συνταγή. Ο Χατσάνοφ επέτρεψε στον Τσιτσιπά να πάρει μόλις 11 πόντους σε όλο το ματς όταν εκείνος σέρβιρε. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι και ο λόγος που ο Τσιτσιπάς, πλέον, σιγά σιγά στρέφει το βλέμμα του προς τη σεζόν στο χώμα που αναμένεται να αρχίσει σύντομα με τα φώτα να πέφτουν στο τουρνουά του Μόντε-Κάρλο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 21 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα