ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:43:34μ.μ.
17
Νοεμβρίου

Στέφανος Τσιτσιπάς: Κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ θα υπάρχει πολύ μεγάλη ένταση

Κατηγορία Αθλητικά

«Έγιναν τα... πάντα στο ματς με τον Μεντβέντεφ, αλλά έμεινα ψύχραιμος» – Το χρηματικό έπαθλο που πήρε για τη νίκη του

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεσήκωσε την «Pala Alpitour» στο Τορίνο της Ιταλίας όπου διεξάγεται το τουρνουά τένις ATP Finals με την… παράστασή του στη νίκη με 2-1 σετ επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ για τη δεύτερη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του τουρνουά τένις. Τώρα, μπροστά του την Παρασκευή (18/11) έχει ματς με τον Αντρέι Ρούμπλεφ για την πρόκριση στα ημιτελικά.

 

Ο νικητής του αγώνα θα εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση του γκρουπ πίσω από τον Νόβακ Τζόκοβιτς που έχει «σφραγίσει» την πρωτιά. Μετά το συγκλονιστικό ματς με τον Μεντβέντεφ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στην κάμερα της Cosmote και υποστήριξε:

 

 «Είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, αλλά όλοι είναι δύσκολοι αντίπαλοι σε αυτή τη διοργάνωση. Θα μετρήσει ποιος θα το θελήσει περισσότερο. Έχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι. Φυσικά θα πρέπει να είμαι “φρέσκος”, οπότε πρέπει να ξεκουραστώ, να κάνω την αποκατάστασή μου και να είμαι έτοιμος για το ματς, στο οποίο θα υπάρχει πολύ ένταση και από τις δύο πλευρές. Πρέπει να μάθω από τους προηγούμενους αγώνες που έχω παίξει εναντίον του το τί λειτουργεί και πως μπορώ να προσεγγίσω τον αγώνα με τον καλύτερο τρόπο».

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, νούμερο τρία της παγκόσμιας κατάταξης, έχει αντιμετωπίσει τον Ρώσο τενίστα, νούμερο επτά του ranking, δέκα φορές και έχει επικρατήσει στις έξι από αυτές. Μέσα στο 2022 ήρθαν αντιμέτωποι δύο φορές με τον Έλληνα σούπερ σταρ να έχει νικήσει και στις δύο – στα προημιτελικά του τουρνουά της Μαδρίτης με 2-1 σετ σε χωμάτινη επιφάνεια και στα ημιτελικά του τουρνουά της Αστάνα τον περασμένο μήνα με 2-1 σετ σε σκληρή επιφάνεια και σε κλειστή αρένα.

 

Στο μεταξύ, ερωτώμενος για το πώς έφτασε στη νίκη επί του Μεντβέντεφ, τόνισε: «Δεν έχω συνηθίσει να παίζω τέτοια ματς στην καριέρα μου. Έγιναν τα… πάντα σ’ αυτό το ματς και θα έλεγα το ότι κατάφερα να μείνω ήρεμος κυρίως σε καταστάσεις που έμοιαζαν να ξεφεύγουν από τον έλεγχό μου ήταν πολύ σημαντικό».

 

Συμπλήρωσε πως: «Σέρβιρα πολύ καλά πιστεύω, εκτός από ένα game, από όλα αυτά τα game που παίξαμε, οπού πήγα είτε για πάρα πολύ είτε έπαιξε αυτός λίγο πιο βαθιά. Ναι, αλλά έτσι είναι το τένις, τί να κάνουμε. Κατάφερα κι έμεινα συγκεντρωμένος σ’ αυτό το τελευταίο game στο 5-3. Δεν είχα καλή αίσθηση ότι έπρεπε να ξεκινήσω τις επιστροφές με μπλοκ και είπα στον εαυτό μου θα χτυπήσω οποιαδήποτε επιστροφή μου έρθει το οποίο επίσης με βοήθησε πάρα πολύ σ’ εκείνο το σημείο, χτυπώντας δύο – τρεις επιστροφές βαθιά στα πόδια του, δημιουργώντας παραπάνω πίεση» και συνέχισε:

 

«Μπαίνοντας στο tie-break ήξερα ότι έχω μεγάλες πιθανότητες να κάνω κάτι καλό κυρίως στο να βρίσκω τις επιστροφές. Το σερβίς ένιωθα πως ήταν έτσι όπως έπρεπε, αλλά αυτή η υπομονή και αυτή η αφοσίωση που έδειξα στη διάρκεια του tie-break ήταν καταπληκτική από μεριάς επιπέδου και ψυχραιμίας».

 

Το χρηματικό έπαθλο που πήρε


Η νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά τού απέφερε κι ένα μεγάλο χρηματικό έπαθλο. Κάθε επιτυχία στη φάση των ομίλων του ATP Finals δίνει στους αθλητές περισσότερα από 380 χιλιάδες ευρώ.

 

Για την ακρίβεια ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα πάρει 381.023 ευρώ. Το χρηματικό έπαθλο για κάθε αγώνα στον πρώτο γύρο του θεσμού ξεπερνά τις 100.000 ευρώ. Συνολικά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα πάρει για τους τρεις αγώνες στους ομίλους 318.099 ευρώ. Οπότε μαζί με τη νίκη επί του Μεντβέντεφ έχει ήδη εξασφαλίσει κάτι λιγότερο από 700.000 ευρώ και αυτό το ποσό μπορεί να αυξηθεί αν ξεπεράσει τον Ρούμπλεφ και συνεχίσει την πορεία του στο ATP Finals.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 16 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα