ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 12:03:06π.μ.
29
Απριλίου

Τεράσα – Απόλλων Σμύρνης 14-18: Ευρωπαϊκός θρίαμβος με την κατάκτηση του Challenger Cup

Κατηγορία Αθλητικά

Γράφτηκε ιστορία για το ελληνικό πόλο στη Βαρκελώνη

Πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Απόλλων Σμύρνης έγραψε ιστορία νικώντας με 18-14 την Τεράσα και κατακτώντας τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του, αφού έκανε δικό του το Challenger Cup, με το ελληνικό πόλο να γράφει έτσι ακόμη μία χρυσή σελίδα.

 

Ο Απόλλων είχε τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τροπαίου μετά τη νίκη του στον πρώτο τελικό, για να ολοκληρωθεί όμως η δουλειά έπρεπε να γίνει και η ρεβάνς στη Βαρκελώνη. Μια ρεβάνς που θα μείνει για πάντα στην ιστορία της ελληνικής ομάδας, η οποία με εντυπωσιακή εμφάνιση κατάφερε να επικρατήσει και εκεί, με 18-14, βάφοντας μπλε το Challenger Cup.


Η καλή μέρα, άλλωστε, από νωρίς φάνηκε αφού ο Απόλλων βρέθηκε να προηγείται με 4-1 στο ξεκίνημα και ήταν μπροστά με 4-3 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου. Αυτό που έκανε τη διαφορά, όμως, ήταν το τρίτο οκτάλεπτο, όταν η ελληνική ομάδα πήρε προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων (11-15) και από εκεί και πέρα οι Ισπανοί δεν γινόταν να ανατρέψουν την κατάσταση. Και δεν την ανέτρεψαν.

 

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 4-4, 4-7, 3-3

 

Τεράσα: Μότος, Γουίλσον, Σάντσες, Αλαρκόν 3, Φλόρες 3, Γκαρθία, Ντελγκάδο 4, Σαμπαντέλ, Πέρεθ, Ντε Λέρα 1, Ροντρίγκεθ 1, Τσίκο 1, Σάντσεθ.

 

Απόλλων Σμύρνης: Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Μπογκντάνοβιτς 4, Μόκκας 2, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος, Μπραΐμης 1, Χονδροκούκης 1, Βίτσκοβιτς 5, Γαρδίκας, Μυριλος, Σολανάκης 2, Καβουσάνος.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 18 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα