ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 8:11:37π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
ΣέναΑϊρον ΣέναΑϊρον
02
Μαΐου

Το προαίσθημα του Σένα για τον θάνατό του

Κατηγορία Αθλητικά

Ήταν 1η Μαΐου του 1994, όταν το μονοθέσιο της Formula 1, του Αϊρτον Σένα βγήκε από το οδόστρωμα και προσέκρουσε με ταχύτητα περίπου 300 χιλιομέτρων ανά ώρα σε έναν τοίχο.

Ακόμα και σήμερα 20 χρόνια μετά το θάνατο του

34χρονου Βραζιλιάνου πιλότου δεν έχουν διευκρινιστεί τα ακριβή αίτια του τραγικού δυστυχήματος που έγινε στην Ιταλία.

Δύο μέρες πριν το τραγικό δυστύχημα του Σένα, στην ίδια πίστα είχε σοβαρό ατύχημα, από το οποίο επέζησε ευτυχώς, ο Ρούμπενς Μπαρικέλο, και μία μέρα νωρίτερα στα δοκιμαστικά είχε σκοτωθεί όταν έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, ο Ρόλαντ Ρατζενμπέργκερ.

Τραγική ειρωνεία της τύχης αποτελεί το γεγονός ότι όταν ξεκίνησε η σεζόν ο Σένα είχε μιλήσει αρνητικά για το μονοθέσιο Williams FW16 που κλήθηκε να πιλοτάρει: «Έχω πολύ αρνητικό προαίσθημα για αυτό το αυτοκίνητο. Θα είναι μια σεζόν με πολλά ατυχήματα και θα ρισκάρω λέγοντας ότι θα είμαστε τυχεροί αν δεν συμβεί κάτι πραγματικά σοβαρό».

Συγγενείς, φίλοι, εν ενεργεία και πρώην πιλότοι της F1 βρέθηκαν χθες (1/5) στην Ίμολα για να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου Σένα, που έφυγε από τη ζωή πριν από 20 χρόνια.

«Για πολλούς από εμάς, ήταν ένα είδωλο. Συνήθιζα να βλέπω τους αγώνες του στις ειδήσεις και μου είχε αποτυπωθεί, σαν παιδί, το κίτρινο κράνος και το «Νο.1» στο μονοθέσιο του…», τόνισε ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1, Φερνάντο Αλόνσο, ενώ ο Γκέρχαρντ Μπέργκερ, ομόσταυλος οδηγός του Σένα στην ΜακΛάρεν, τον χαρακτήρισε ως «τον κορυφαίο οδηγό όλων των εποχών».

Μάλιστα, θαυμαστές του Βραζιλιάνου από κάθε γωνιά του πλανήτη βρέθηκαν στην πίστα της Ίμολα, ενώ το άγαλμά του, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην μοιραία στροφή, γέμισε από τα λουλούδια που άφησαν για να τιμήσουν την μνήμη του.

 

Η καριέρα του Σένα

Ντεμπούτο στην F1: Γκραν Πρι Βραζιλίας 1984

Πρώτη νίκη στην F1: Γκραν Πρι Πορτογαλίας 1985

Τελευταία νίκη στην F1: Γκραν Πρι Αυστραλίας 1993

Ομάδες: Toleman, Lotus, McLaren, Williams

Εκκινήσεις: 161

Νίκες: 41

Πρωταθλήματα: 3 (1988, 1990, 1991)

Παρουσίες στο βάθρο: 80

Pole Position: 65

Ταχύτεροι γύροι: 19

Βαθμοί καριέρας: 610

 

Πηγή: Star.gr

Διαβάστηκε 464 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα