×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
22
Μαΐου

"Landfall - From Lesvos To Idomeni": Η ιστορία Ελλήνων εθελοντών στην πρώτη γραμμή της ανταπόκρισης στο προσφυγικό

Κατηγορία Σινεμά

Η ιστορία Ελλήνων εθελοντών, στην πρώτη γραμμή της ανταπόκρισης στο προσφυγικό, θα κάνει πρεμιέρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 23 Μάη 2017, 19:00-21:00.


b 21588 or landfall poster webΗ ταινία ακολουθεί τις συγκινητικές ιστορίες της Έλλης, της Κατερίνας και του Στέλιου, τριών εθελοντών που συναντούν πρόσφυγες, ενώ φτάνουν στη Λέσβο παγωμένοι, εξαντλημένοι και αποπροσανατολισμένοι. Αργότερα, στην Ειδομένη, οι πρόσφυγεςμένουν απομονωμένοι στα σύνορα.

 

Το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ σκηνοθετεί η Δάφνη Τόλη με παραγωγούς τους Sub.Urban Images and Soundscapes, τη Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, μαζί με τη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίαςκαι τις Επιχειρήσεις Ανθρωπιστικής Βοήθειας.

 

Η συζήτηση που θα ακολουθήσει την προβολή του ντοκιμαντέρ, θα εξετάσει τους λόγους για τους οποίους οι ελληνικές κοινότητες, στην πλειονότητά τους, έδειξαν τέτοια γενναιοδωρία απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, σε αντίθεση με άλλες χώρες της ΕΕ, καθώς και ποιά στήριξη χρειάζονται οι Έλληνες για να συνεχίσουν αυτήν τη γενναιόδωρη τακτική αντιμετώπισης, τώρα που μετανάστες και πρόσφυγες μπορεί να παραμείνουν στην Ελλάδα για πολλά πλέον χρόνια.

 

Σκηνοθέτης: Δάφνη Τόλη

 


Παραγωγοί: Sub.Urban Images and Soundscapes, , Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, μαζί με την Γενική Διεύθυνση Ευρωπαικής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας.

 

 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Ταύρος - Ρούφ


Διεύθυνση: Πειραιώς 206 Τηλέφωνο: 210 3463333,210 3418550,


Τρίτη 23 Μαίου 2017, ώρες: 19:00


Είσοδος ελεύθερη.


Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 210-3418579

 

Το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ σκηνοθετεί η Δάφνη Τόλη με παραγωγούς τους Sub.Urban Images and Soundscapes, την Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, μαζί με την Γενική Διεύθυνση Ευρωπαικής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας.

 

 

 

 

 

πηγή: artandlife.gr

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 366 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)