×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
19
Ιανουαρίου

Δολοφονικά αμαξίδια, του Attila Till

Κατηγορία Σινεμά

Η νέα ταινία του Attila Till, Δολοφονικά αμαξίδια, κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 από την Filmcenter ΤΡΙΑΝΟΝ.

Σύνοψη


Ο 20χρονος Ζολί, ο φίλος του κι ένας πρώην πυροσβέστης, χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, σπρωγμένοι από απελπισία κι από φόβο πως σύντομα θα θεωρούνται άχρηστοι, αποφασίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη μαφία ως πληρωμένοι δολοφόνοι. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία θολώνουν και η ιστορία γίνεται ένα ιλιγγιώδες καλειδοσκόπιο που μας δείχνει γκάνγκστερ και πιστολίδια, αλλά και τη γεμάτη προκλήσεις και εμπόδια ζωή στο αμαξίδιο, όπως και τον πόνο που προξενεί η απόρριψη από τον πατέρα. Σ’ αυτή την αυθεντική κωμωδία δράσης, ο Ούγγρος σκηνοθέτης Ατίλα Τιλ επιχειρεί μια διακριτική εξερεύνηση στις ζωές των πρωταγωνιστών που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας και αγωνίζονται για πράγματα που οι μη ανάπηροι θεωρούν δεδομένα.



Σημείωμα σκηνοθέτη

Έχω γνωρίσει αρκετούς ανθρώπους χρήστες αμαξιδίων, ενώ έκανα εθελοντισμό για άτομα με αναπηρία. Αυτές οι προσωπικές συναντήσεις ήταν που με ενέπνευσαν να δημιουργήσω μια ιστορία για ένα αγόρι σε αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο προσπαθεί να ανακαλύψει την ταυτότητά του, αλλά και να προσδιορίσει τις σχέσεις με το περιβάλλον του, βρίσκοντας έναν τρόπο να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της ζωής μέσω του ακραία φαντασιακού του κόσμου. Ήταν καίριας σημασίας για μένα να κάνω μια ταινία για ανθρώπους με αναπηρία, που δεν τους υποδύονται ηθοποιοί, αλλά έχουν την ευκαιρία να υποδυθούν οι ίδιοι ρόλους και να είναι οι αληθινοί ήρωες.

 

Σχετικά με τον σκηνοθέτη



Ο Ατίλα Τιλ γεννήθηκε το 1971 στη Βουδαπέστη και αποφοίτησε από το Τμήμα Intermedia του Ούγγρικου Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία Panic (Pánik) έκανε πρεμιέρα το 2008 στην Εβδομάδα Ούγγρικου Κινηματογράφου στη Βουδαπέστη και κέρδισε Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας, ενώ προβλήθηκε σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ. Γύρισε την πρώτη του μικρού μήκους Beast (Csicska) το 2011, ένα ανατριχιαστικό δράμα για τη σύγχρονη σκλαβιά. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών στις Κάνες και περιόδευσε σε πάνω από 100 φεστιβάλ (συμπεριλαμβανομένου του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Πράγας), ενώ ήταν ανάμεσα στις υποψηφιότητες για Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Επίσης, εργάζεται για την τηλεόραση και είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες τηλεοπτικές προσωπικότητες με μεγάλο κύρος στην Ουγγαρία. Τα Δολοφονικά αμαξίδια (2016) είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του.



Συντελεστές

Σενάριο , Σκηνοθεσία: Attila Till
Διεύθυνση φωτογραφίας: Imre Juhász
Μοντάζ: Márton Gothár
Μουσική: Csaba Kalotás
Παραγωγή: Judit Stalter / Laokoon Filmgroup

Ηθοποιοί: Zoltán Fenyvesi, Szabolcs Thuróczy, Ádám Fekete, Dr. Dusan Vitanovics, Lídia Danis, Mónika Balsai



Διάρκεια: 105’

 

 

 

Πηγή: culturenow.gr

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 331 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)