ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 6:06:17μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
03
Μαρτίου

El Greco - Προσωπογραφίες, του Λευτέρη Χαρωνίτη

Κατηγορία Σινεμά

Η ταινία El Greco - Προσωπογραφίες, του Λευτέρη Χαρωνίτη κυκλοφορεί από την New star.

«EL GRECO-ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ» η ένατη ταινία του Λευτέρη Χαρωνίτη όπου για τριάντα και πλέον χρόνια, ο σκηνοθέτης ασχολείται με την έρευνα της ζωής και του έργου του Μεγάλου Κρητικού.



Ο Λευτέρης Χαρωνίτης μελετά – ερευνά τον El Greco από το 1984. Μετά τις 6 ταινίες για λογαριασμό της ΕΡΤ με θέμα τον Θεοτοκόπουλο, επανήλθε με τις «προσωπογραφίες», και όπως λέει, δεν έχει τελειώσει ακόμη.



Η ταινία είναι μια προσέγγιση μέσα από νέες πληροφορίες της ζωής και του έργου του ζωγράφου μέσα από τις προσωπογραφίες του.



Η πολύχρονη έρευνα σε αρχεία, μουσεία, πινακοθήκες, γκαλερί και ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία και ΗΠΑ δικαιολογεί τον αριθμό των ταινιών για αυτόν τον σπουδαίο καλλιτέχνη για τον οποίο εμφανίζονται στο προσκήνιο νέα στοιχεία και πτυχές της προσωπικότητάς του.



Η εμμονή του σκηνοθέτη να επανέρχεται ,κατά καιρούς με ένα νέο κινηματογραφικό έργο , στον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, φανερώνει, όπως ο ίδιος δηλώνει, την ανάγκη του να επικοινωνεί με ένα από τα πλέον ανήσυχα και πρωτοπόρα πνευματικά φαινόμενα όλων των εποχών για να καλύπτει προσωπικές, πνευματικές του ανάγκες.



Ο Λ. Χαρωνίτης αναφέρει ότι: ''Ο Δομήνικος έχει μεγάλο ενδιαφέρον ως ζωγράφος αλλά και ως προσωπικότητα. Πέρα από το γεγονός ότι δίνει υπόσταση στον μέχρι τότε ''χειρώνακτα'' καλλιτέχνη, με το ιδιαίτερο έργο του ο Θεοτοκόπουλος χαράσσει νέους αισθητικούς δρόμους ενώ με το πνεύμα του που αναδεικνύεται από τα γραπτά του στα περιθώρια των βιβλίων του παίρνει θέση σε πολλά ζητήματα που απασχολούσαν τον κοινωνικό βίο της εποχής του''.



Έρευνα-κείμενα: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΑΡΩΝΙΤΗΣ
Αφήγηση: ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ-ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ
Μοντάζ-καλλιτεχνική επιμέλεια: ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ
Μουσική: ORLANTE DE LASSUS,DIEGO ORTIZ,FRANKISKOS LEONTARITIS-PALESTRINA
Φωτογραφία: ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΣ
Διεύθυνση παραγωγής: ΚΑΤΙΑ ΚΑΠΠΑΤΟΥ
Συμμετοχή στην παραγωγή: Ε.Κ.Κ.-Ε.Ρ.Τ.Α.Ε.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Υποστήριξη: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΙΣΑΡΧΩΝ
Παραγωγή-σενάριο-σκηνοθεσία: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΑΡΩΝΙΤΗΣ

 

http ://www.youtube.com/watch?v=Yd_hxbXjwHA



 

Πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 214 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα