ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:58:44μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
01
Μαρτίου

Glory, των Κριστίνα Γκρόζεβα και Πέταρ Βαλτσάνοφ

Κατηγορία Σινεμά

Η νέα ταινία Glory, των Κριστίνα Γκρόζεβα και Πέταρ Βαλτσάνοφ, κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 από την Seven Films.

Σύνοψη

Ο Τσάνκο Πέτροφ βρίσκει εκατομμύρια λέβα στις ράγες του σιδηροδρόμου, κατά τη καθημερινή του επιθεώρηση . Αποφασίζει να παραδώσει τα χρήματα στην αστυνομία και το κράτος τον τιμά με μια εκδήλωση προς τιμήν του. Η Τζούλια Στάνκοβα, επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου Μεταφορών, παίρνει το παλιό του ρολόι, οικογενειακό κειμήλιο, για να μπορέσει να του απονεμηθεί ένα καινούριο- δώρο για το ήθος του. Στην πορεία το νέο ρολόι χαλάει και η Στάνκοβα έχει χάσει το παλιό. Εδώ ξεκινά η απεγνωσμένη μάχη του τίμιου εργάτη να επανακτήσει το οικογενειακό του κειμήλιο και τη χαμένη του αξιοπρέπεια.



Βιογραφικά σκηνοθετών

Η Κριστίνα Γκρόζεβα, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Σόφια κι εργάστηκε για λίγο για τη Βουλγαρική τηλεόραση πριν αποφασίσει να σπουδάσει σκηνοθεσία . ‘Εχει βραβευτεί πολλάκις για τις μικρού μήκους ταινίες της, ανάμεσα στα αναρίθμητα βραβεία της είναι και τα: Βραβείο Καλύτερης Πρώτης Ταινίας από την Ακαδημία Κινηματογράφου της Βουλγαρίας για το Birds of Heaven το 2008, Ειδική Μνεία της Επιτροπής του Διεθνούς Μαθητικού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Μαρόκο το 2009, και Ειδική Μνεία από το Διεθνές Φεστιβάλ Mediaschool το 2009. Επίσης έχει λάβει Βραβείο από το Μαθητικό Φεστιβάλ Premios το 2006, το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογραφικών Σχολών της Ουρουγουάης και Βραβείο Καλύτερης Ταινίας από το Διεθνές Φεστιβάλ Filminute της Μεγάλης Βρετανίας το 2007 για το Game.



Ο Πέταρ Βαλτσάνοφ αποφοίτησε από τη Σχολή κινηματογράφου της Σόφια το 2002. Η πρώτη μικρού μήκους ταινία του Shock, συμμετείχε στο μαθητικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι το 2001. Η επόμενη μικρού μήκους ταινία του, Resurrection, απέσπασε Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Μαθητικό Κινηματογραφική Φεστιβάλ του Βελιγραδίου το 2003.

 

Η μικρού μήκους ταινία Capture, συμμετείχε στα Φεστιβάλ του Ταμπέρε της Φιλανδίας και της Σόφια το 2005, καθώς και στο φεστιβάλ του Τελ- Αβίβ το 2006.

 

Η μικρού μήκους ταινία του Family Therapy βραβεύτηκε από τα Φεστιβάλ του Βισμπάντεν το 2009, και του Βουκουρεστίου και της Σόφια το 2008 ως Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία.

 

Η μικρού μήκους ταινία που σκηνοθέτησαν μαζί, “Jump” ήταν υποψήφια στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου το 2013- η πρώτη Βουλγαρική ταινία που συμμετείχε ποτέ στα Βραβεία. Η ταινία απέσπασε το Μέγα Βραβείο στο Φεστιβάλ των Βρυξελλών, το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στο Μπουσάν και το αντίστοιχο βραβείο της Βουλγαρικής Ακαδημίας Κινηματογράφου μεταξύ άλλων.

 

Το Μάθημα (Urok) ήταν η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους, που τιμήθηκε με αμέτρητα βραβεία στα φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, Τόκυο, Βαρσοβίας, Θεσσαλονίκης, Γκέτενμποργκ, Τρανσυλβάνιας, Σόφια κι άλλων.

 

Το Glory είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία των δύο σκηνοθετών με πρωταγωνιστές για ακόμη μια φορά τους Μαργκίτα Γκόσεβα και Στέφαν Ντενολίμποφ σε αντίθετους ρόλους αυτή τη φορά: εκείνος είναι το θύμα και η Γκόσεβα ο θύτης.



Πληροφορίες για τις εταιρίες παραγωγής



Η Abraxas Film Ltd είναι μια Βουλγαρική εταιρία παραγωγής που ιδρύθηκε το 2010 από τους σκηνοθέτες Κριστίνα Γκρόζεβα και Πέταρ Βαλτσάνοφ. Στόχος τους η παραγωγή ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ με δυνατή ιστορία και πρωταγωνιστές. Ανάμεσα στις παραγωγές τους βρίσκονται τα JUMP (μικρού μήκους, 2012, Υποψήφια στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2013) και το A RAPABLE OF LIFE (Ντοκιμαντέρ, 2010).



Η Graal ΑΕ είναι εταιρία παραγωγής και post-production με έδρα την Αθήνα. Η εταιρία, που διανύει το 15ο χρόνο ζωής της, εστιάζει σε ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ. Η εταιρία έχει κάνει παραγωγή σε τρεις ταινίες μεγάλου μήκους και δύο ντοκιμαντέρ έως σήμερα, βραβευμένα σε διεθνή φεστιβάλ. Το 2003 ολοκλήρωσε τη πρώτη διεθνή συμπαραγωγή και συνέχισε με ένα μεγάλο αριθμό ταινιών: η Graal είναι συμπαραγωγός σε 41 ταινίες μεγάλου μήκους έως σήμερα, 20 από τις οποίες είναι διεθνείς. Έχει στο βιογραφικό της περίπου 350 τίτλους. Από το 2010, είναι ο βασικός χορηγός του Agora Film Market του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, προσφέροντας το Βραβείο για πλήρες post- production.



Διάρκεια: 97 λεπτά

 

 

 


Πηγή: culturenow.gr

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 205 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα