×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
13
Ιανουαρίου

Η Αγελάδα του Dariush Mehrjui στο Σχολείο του Σινεμά

Κατηγορία Σινεμά

Το Σχολείο του Σινεμά μας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας του Νταριούς Μεχρζουί, Η Αγελάδα, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 στις 19.30, με ελεύθερη είσοδο, ανάλυση και συζήτηση.

Στην νέα συναρπαστική ταινία του Φαραντί στον Εμποράκο ο ήρωας που είναι δάσκαλος σε σχολείο αφού αναφέρει στο μάθημα μια εμβληματική ταινία του νέου ιρανικού κύματος και κεντρίσει το ενδιαφέρον των μαθητών όταν εκείνοι του προτείνουν να προβάλλει την ταινία εκείνος το δέχεται με ευχαρίστηση. Πρόκειται για την Αγελάδα (1968) του Νταριούς Μεχρζουί.

 

Η ταινία που ξεκίνησε το λεγόμενο ιρανικό νέο κύμα. Ο σκηνοθέτης Dariush Mehrjui, επιστρέφει στην χώρα στα τέλη της δεκαετίας του ’60, από τις Η.Π.Α, επηρεασμένος με τις ιδέες του ιταλικού νεορεαλισμού αλλά και της γαλλικής nouvelle vague. Αποφασίζει να δημιουργήσει μια ταινία η οποία θα παρουσίαζε την ιρανική κουλτούρα στο κοινό, κάτι το οποίο ερχόταν σε σύγκρουση με την φιλοσοφία της χώρας τότε, που βρισκόταν υπό την εξουσία της χώρας τότε από τον Σάχη, και ήθελε να παρουσιάζει το Ιράν ως ένα εκσυγχρονισμένο κράτος.

 

Ο Mehrjui, γυρνάει μια δραματική ταινία στην ιρανική ύπαιθρο, που παρουσιάζει σχεδόν με ντοκιμαντερίστικο τρόπο τη ζωή, τα ήθη και τα έθιμα των ανθρώπων στην ιρανική επαρχία, που δεν του είχε επηρεάσει ο άκρατος εκσυγχρονισμός της χώρας. Φημολογείται μάλιστα, πως η ταινία έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση στον αργότερα αρχηγό της Ιρανική Επανάστασης, Χομεϊνι, και εξαιτίας της δεν απαγορεύτηκε πλήρως το σινεμά μετά την αλλαγή του καθεστώτος.



Πληροφορίες
Τοποθεσία: Σχολείο του Σινεμά, Τσαμαδού 26-28, Εξάρχεια

Ημερομηνία: Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 στις 19.30

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες - κρατήσεις: Δηλώστε συμμετοχή για να αποφύγετε ταλαιπωρία λόγω του ότι ο χώρος είναι μικρός, στο τηλ.: 2130 159 816, 6944143564 και στο schoolofcinemagr@gmailcom

 

 

Πηγή: culturenow.gr

 

Διαβάστηκε 299 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)