Εκτύπωση αυτής της σελίδας
19
Δεκεμβρίου

Η κόκκινη χελώνα, του Μίκαελ Ντουντόκ Ντε Βιτ

Κατηγορία Σινεμά

Η βραβευμένη ταινία του Μίκαελ Ντουντόκ Ντε Βιτ, Η κόκκινη χελώνα, κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 από την Seven Films.

Σύνοψη

Το Studio Ghibli του θρυλικού Χαγιάο Μιγιαζάκι, περνά για πρώτη φορά τα σύνορα της χώρας του, και σε συνεργασία με τη Γαλλία, παρουσιάζει ένα πανέμορφο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. Η ιστορία ενός ναυαγού, σε ένα νησί με μόνους κατοίκους χελώνες, καβούρια και πουλιά. Η ιστορία μιας αγάπης που δε χρειάζεται λόγια για να εκφραστεί.

 

Ο σκηνοθέτης

Ο Μίκαελ Ντουντόκ Ντε Βιτ, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ολλανδία, ενώ σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Γενεύης. Το 1978 αποφοίτησε από το West Surrey με την ταινία του The Interview. Εργάστηκε για ένα χρόνο στη Βαρκελώνη για να μετακομίσει μόνιμα στο Λονδίνο, όπου σκηνοθετεί animation διαφημιστικά για την τηλεόραση και το σινεμά . To 1992 σκηνοθέτησε τη μικρού μήκους Tom Sweep, ακολούθησε το The Monk and the Fish (1994), που ήταν υποψήφιο για Βραβείο Όσκαρ , ενώ απέσπασε κι ένα Βραβείο César. Ο Μίκαελ Ντουντόκ Ντε Βιτ γράφει επίσης και εικονογραφεί παιδικά μυθιστορήματα και διδάσκει animation σε σχολές καλών τεχνών της Αγγλίας και του εξωτερικού.Έγινε ιδιαίτερα γνωστός με τη μικρού μήκους Father and Daughter (2000) η οποία απέσπασε Βραβείο Όσκαρ, μεταξύ άλλων βραβείων. Η πιο πρόσφατη δουλειά του είναι η μικρού μηκούς "The Aroma of Tea" (2006), που ζωγράφισε εξ ολοκλήρου με φύλλα τσαγιού. Η Κόκκινη Χελώνα είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του.Φιλμογραφία

"The Interview" (1978)
"Tom Sweep" (1992), 3’
"The Monk and the Fish" (Le Moine et le poisson) (1994), 6’
"Father and Daughter" (2000), 8:30’
"The Aroma of Tea" (2006), 3:20’
"The Red Turtle" (2016), μεγάλου μήκους

Διάρκεια: 80’

 
Πηγή: culturenow.gr

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 269 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)