×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
31
Ιουλίου

Η Weird Wave στο 72ο Φεστιβάλ Βενετίας

Κατηγορία Σινεμά

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι δύο ταινίες της Weird Wave θα συμμετέχουν στο επίσημο πρόγραμμα του 72ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας,

το οποίο θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2015. Πρόκειται για το «Marguerite» του Ξαβιέ Τζιανολί και το «The Childhood of a Leader» του Μπρέιντι Κορμπέτ.



Marguerite



Σκηνοθεσία , σενάριο: Ξαβιέ Τζιανολί
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γκλιν Σπικάερτ
Πρωταγωνιστούν: Κατρίν Φρο, Αντρέ Μαρσόν, Κρίστα Τερέ, Μισέλ Φο
2015 | Γαλλία, Τσεχία, Βέλγιο



Το «Marguerite» του Ξαβιέ Τζιανολί συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βενετίας, διεκδικώντας τον Χρυσό Λέοντα. Δύο φορές υποψήφιος για Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών, ο Γάλλος σκηνοθέτης Ξαβιέ Τζιανολί («The Singer», «À l’origine») επιστρέφει στη Βενετία μετά το «Superstar» του 2012, με την αντισυμβατική βιογραφία της χειρότερης σοπράνο στον κόσμο, εμπνευσμένος ελεύθερα από την αληθινή ιστορία της κακόφωνης τραγουδίστριας της όπερας Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς.



1921: το ξεκίνημα της Χρυσής Δεκαετίας του ’20. Όχι πολύ μακριά από το Παρίσι, είναι μέρα γιορτής στο κάστρο της Μαργκερίτ Ντιμόν. Όπως κάθε χρόνο, ένα πλήθος εραστών της μουσικής συγκεντρώνεται στο σπίτι της ιδιοκτήτριας. Κανείς δεν ξέρει πολλά για αυτή τη γυναίκα, εκτός από το ότι είναι πλούσια και ότι ολόκληρη η ζωή της είναι αφιερωμένη στο πάθος της: τη μουσική . Η Μαργκερίτ τραγουδά. Τραγουδά με την καρδιά της, αλλά τραγουδά φρικτά παράφωνα. Η Μαργκερίτ ζούσε το πάθος της κλεισμένη σε μια φούσκα, και το υποκριτικό κοινό που έρχεται για να γελάσει μαζί της τής συμπεριφέρεται σαν να πρόκειται για τη ντίβα που εκείνη όντως θεωρεί ότι είναι. Όταν ένας προκλητικός νεαρός δημοσιογράφος αποφασίζει να γράψει ένα διθυραμβικό άρθρο για την τελευταία της ερμηνεία, η Μαργκερίτ αρχίζει να πιστεύει ακόμα περισσότερο στο ταλέντο της. Αυτό της δίνει το κουράγιο που χρειάζεται για να ακολουθήσει το όνειρό της. Παρά τους δισταγμούς του συζύγου της, και με τη βοήθεια μιας βιτριολικής πάλαι ποτέ φίρμας, αποφασίζει να ξεκινήσει την εκπαίδευσή της για να δώσει το πρώτο της ρεσιτάλ μπροστά σε ένα πλήθος αγνώστων.



Την ονειροπαρμένη Μαργκερίτ υποδύεται η εκπληκτική Κατρίν Φρο, πρωταγωνίστρια των ταινιών «Υψηλή Μαγειρική» και «Το Κορίτσι Που Γυρίζει τις Σελίδες».



The Childhood of a Leader


Σκηνοθεσία: Μπρέιντι Κορμπέτ
Σενάριο: Μπρέιντι Κορμπέτ, Μόνα Φάστβολντ
Διεύθυνση φωτογραφίας: Λολ Κρόλεϊ
Μοντάζ: Νταβίντ Γιάντσο
Μουσική: Σκοτ Γουόκερ
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Πάτινσον, Στέισι Μάρτιν, Μπερενίς Μπεζό, Λίαμ Κάνινγκχαμ
2015 | Αγγλία, Γαλλία, Ουγγαρία, Βέλγιο



Το «The Childhood of a Leader» συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα των Οριζόντων, του παράλληλου τμήματος του Φεστιβάλ Βενετίας. Ο Αμερικανός ηθοποιός Μπρέιντι Κορμπέτ, γνωστός μέσα από τους ρόλους του σε ταινίες όπως το «Martha Marcy May Marlene» του Σον Ντέρκιν, το « Melancholia» του Λαρς φον Τρίερ, το ριμέικ του «Funny Games» από τον Μίκαελ Χάνεκε, αλλά και το τηλεοπτικό «24», πραγματοποιεί το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό του ντεμπούτο με ένα εξαιρετικά φιλόδοξο ψυχολογικό θρίλερ .



Μια ανατριχιαστική αφήγηση για την άνοδο του φασισμού στον 20ό αιώνα, η ταινία ξετυλίγει την ιστορία ενός νεαρού αγοριού από την Αμερική που ζει στη Γαλλία του 1918, και του οποίου ο πατέρας δουλεύει για την αμερικανική κυβέρνηση πάνω στη δημιουργία της Συνθήκης των Βερσαλλιών. Αυτά στα οποία γίνεται μάρτυρας συμβάλλουν στη διαμόρφωση των πεποιθήσεών του – κι εμείς γινόμαστε μάρτυρες της γέννησης ενός τρομακτικού εγώ. Ελεύθερα εμπνευσμένο από τις πρώιμες εμπειρίες της παιδικής ηλικίας πολλών από τους μεγάλους δικτάτορες του 20ού αιώνα και διαποτισμένο με την ίδια αίσθηση τρόμου που διαπερνά ταινίες όπως «Οι Άλλοι» και «Η Προφητεία», το «The Childhood of a Leader» είναι ένα δυσοίωνο πορτρέτο του κακού εν τη γενέσει του.



Πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Πάτινσον («Λυκόφως», «Cosmopolis»), Στέισι Μάρτιν («Nymphomaniac»), Μπερενίς Μπεζό («The Artist», «Το Παρελθόν»), Λίαμ Κάνινγκχαμ («Game of Thrones»), ενώ τη μουσική επένδυση υπογράφει ο σπουδαίος Βρετανός τραγουδιστής και συνθέτης Σκοτ Γουόκερ.

 

 

πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 931 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)