ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024 - 7:02:54π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
06
Ιουνίου

«Χρυσές νύχτες» με τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους

Κατηγορία Σινεμά

​Η Ακαδημία César και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, παρουσιάζουν στο ελληνικό κοινό, τις Καλύτερες Μικρού Μήκους Ταινίες της Χρονιάς, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Les Nuits en Or (Golden Nights) της Γαλλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η προβολή θα φιλοξενηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στις 10 Ιουνίου.


Η ετήσια διοργάνωση Golden Nights περιλαμβάνει την επιλογή μερικών από τις καλύτερες διεθνείς ταινίες μικρού μήκους, που βραβεύτηκαν από τις εθνικές Ακαδημίες των χωρών προέλευσής τους και προβλήθηκαν σε πόλεις της Γαλλίας, του Καναδά, αλλά και σε πρωτεύουσες της Ευρώπης.
Φέτος, για πρώτη χρονιά, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου συμμετέχει στην εκδήλωση, υποδεχόμενη τις ταινίες στην Αθήνα, με στόχο να υποστηρίξει και να αναδείξει την Ταινία Μικρού Μήκους, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με τα καλύτερα φετινά δείγματα αυτής της κατηγορίας σινεμά.


Θα προβληθούν οι εξής ταινίες, υποτιτλισμένες στα ελληνικά: Mademoiselle Kiki et Les Montparnos- Βραβείο César 2014, (Γαλλία) Avant que de tout perdre- Βραβείο César 2014, (Γαλλία) Room 8- Βραβείο BAFTA 2014, (Ηνωμένο Βασίλειο) Whale Valley- Βραβείο EDDA 2014, (Ισλανδία) On Suffocation- Βραβείο Guldbagge 2014, (Σουηδία) Noah- Canadian Screen Award 2014, (Καναδάς) Ουασινγκτόνια- Βραβείο Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (Ελλάδα).

Πηγήnewsbomb.gr

Διαβάστηκε 345 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα