ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:34:09μ.μ.
22
Μαΐου

«Η Χάβρη» του Καουρισμάκι στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς

Κατηγορία Σινεμά

Στα πλαίσια του προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου» και του αφιερώματος στον Γαλλικό κινηματογράφο, η Δημοτική Κοινότητα Δροσιάς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία - Γαλλικό Ινστιτούτο και σε καλλιτεχνική επιμέλεια Κώστα Μαντά, προβάλλει την ταινία  « Η Χάβρη».

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Άκι Καουρισμάκι

Γαλλία-Φινλανδία 20011/ Διάρκεια 94'

Είδος: Δραματική κωμωδία

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

 

Ο Marcel Marx, πρώην μποέμ συγγραφέας, αυτοεξορίζεται στην πόλη της Χάβρης, όπου δουλεύοντας ως λουστραδόρος νιώθει πως βρίσκεται πιο κοντά στον απλό κόσμο. Όταν η τύχη φέρνει στον δρόμο του ένα παιδί από την Αφρική έρχεται η στιγμή να δείξει τα δόντια του στον τυφλό κρατικό μηχανισμό και τη στάση της αστυνομίας που σκληραίνει ολοένα και περισσότερο απέναντι στον μικρό πρόσφυγα.

 

imagefs

 

Βαθιά ανθρωπιστικό, ανεπιτήδευτο και γενναιόδωρο στον θεατή το σινεμά του Φινλανδού δημιουργού, υμνεί με μινιμαλισμό, χιούμορ και νοσταλγία τις ανθρώπινες αξίες  ισορροπώντας  εύστροφα ανάμεσα  στην κωμωδία και την τραγωδία.


Είσοδος ελεύθερη.

 

Οι προβολές γίνονται κάθε Παρασκευή στις 20.00' στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς,  Γρ. Λαμπράκη 19.

 

 

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 258 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα