×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
03
Ιουνίου

"Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος" στον Φ.Ο.Υ.

Κατηγορία Σινεμά

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ "Αποδομώντας στερεότυπα /κύκλος Γουέστερν"

Δευτέρα 5 Ιουνίου 8.30 μμ 


Είσοδος ελεύθερη

kaloskakosasximos
Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ. διοργανώνει κινηματογραφικό αφιέρωμα με θέμα "Αποδομώντας στερεότυπα /κύκλος Γουέστερν". Τη Δευτέρα αυτή, στη πρώτη προβολή του αφιερώματος, θα προβάλει την ταινία "Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος" (1966) του Σέρτζιο Λεόνε. Μετά το πέρας της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

Λίγα λόγια για την ταινία: 

 

Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος (Ιταλικά: Il buono, il brutto e il cattivo) είναι ένα ιταλικό Σπαγκέτι Γουέστερν παραγωγής 1966, σκηνοθετημένο από τον Σέρτζιο Λεόνε, με πρωταγωνιστές τον Κλιντ Ίστγουντ, τον Λι Βαν Κλιφ και τον Ίλαϊ Γουάλας στους αντίστοιχους ρόλους. Το σενάριο γράφτηκε από τους Έιτζ & Σκαρπέλι, Κουτσιάνο Βιντσεντζόνι και τον Λεόνε, βασισμένο σε ιστορία του Βιντσεντσόνι και του Λεόνε. Ο υπεύθυνος φωτογραφίας Τονίσου Ντέλι Κόλι ήταν υπεύθυνος για την widescreen προοπτική της εικόνας και ο Έννιο συνέθεσε την διάσημη μουσική της ταινίας. Είναι η τρίτη ταινία της Τριλογίας των Δολαρίων, μετά το Για μια Χούφτα Δολάρια (1964) και το Μονομαχία στο Ελ Πάσο (1965). Το σενάριο περιστρέφεται γύρω από τρεις τυχοδιώκτες πιστολέρο που αναζητούν ένα σεντούκι χρυσού της Συνομοσπονδίας, μέσα στο χάος της βίας των μαχών του Εμφύλιου πολέμου και τα στρατόπεδα αιχμαλώτων. Η ταινία ήταν μια συμπαραγωγή κινηματογραφικών εταιρειών από την Δυτική Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

 

 

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

«Αποδομώντας στερεότυπα /κύκλοςΓουέστερν»

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/6 «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος» του Σέρτζιο Λεόνε

ΔΕΥΤΕΡΑ 12/6 «Άγρια Συμμορία» του Σαμ Πένκιπα

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/6 «Αληθινό θράσος» των αδελφών Κοέν

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/6 «Οι τρεις ταφές του Μελκιάδες Εστράδα» του Τόμι Λι Τζόουνς

 

 

Φ.Ο.Υ. 
Πολιτιστικό σωματείο, ιδρύθηκε το 1955. Ανδρέα Λεντάκη - Αμισσού - Σμύρνης, Υμηττός, 17237

Τηλέφωνο: 2107625856
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Διαβάστηκε 369 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)