ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 - 1:39:34π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
21
Μαρτίου

Όμορφη Νιότη, του Χάιμε Ροζάλες

Κατηγορία Σινεμά

Η StraDa Films παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τη Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 την ταινία ΟΜΟΡΦΗ ΝΙΟΤΗ (Hermosa Juventud) του Χάιμε Ροζάλες.

Σύνοψη:

Η Ναταλία και ο Κάρλος είναι δύο ερωτευμένοι εικοσάρηδες, οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν στην Ισπανία του σήμερα. Οι περιορισμένοι πόροι τους εμποδίζουν να ζήσουν με τον τρόπο που θα ήθελαν. Χωρίς ελπίδα για το αύριο, οι φιλοδοξίες τους παραμένουν χαμηλές Με σκοπό να κερδίσουν κάποια χρήματα αποφασίζουν να «γυρίσουν» μια ερασιτεχνική πορνογραφική ταινία. Η γέννηση της κόρης τους Τζούλια θα αποτελέσει τον καταλυτικό παράγοντα για τις αλλαγές που θα πραγματοποιήσουν.Για την ταινία:Η Όμορφη Νιότη που απέσπασε Ειδική Μνεία Οικουμενικής Επιτροπής στο τελευταίο Φεστιβάλ των Καννών, διηγείται με ρεαλισμό και ευρηματικότητα την ιστορία δύο εικοσάρηδων στην σημερινή Ισπανία της ανεργίας και των χαμένων ευκαιριών. Ο σκηνοθέτης στοχεύει στην αποτύπωση της σύγχρονης πραγματικότητας με κάθε δυνατό μέσο – από τις ερμηνείες των ηθοποιών του έως την εικόνα και τον ήχο.Η ταινία συνδυάζει υλικό που γύρισε το συνεργείο με 16mm και εικόνες που τράβηξαν οι ηθοποιοί τους εαυτούς τους με τις δικές τους ερασιτεχνικές συσκευές (mini-DV/smartphone/web-cam). Για την επιλογή του αυτή, ο σκηνοθέτης παρατηρεί: «σ’ έναν κόσμο πλημμυρισμένο από εικόνες και εφόσον σκόπευα να αιχμαλωτίσω την πραγματικότητα όσο πιο σχολαστικά γίνεται, δε θα μπορούσα να αγνοήσω όλα αυτά τα διαφορετικά φορμάτ και είδη των εικόνων που παράγονται και καταναλώνονται».Η βαρύτητα στον ήχο, για ακόμη μια φορά, όπως και στις προηγούμενες ταινίες του Rosales δίνεται στους διαλόγους των ηθοποιών του. Όπως σημειώνει και ο σκηνοθέτης, “η αναζήτηση του μεγαλύτερου δυνατού ρεαλισμού συνεπάγεται το σεβασμό των τόνων της φωνής που ίσως διακυμαίνονται αυθόρμητα. Δεν επαναλάβαμε τις ίδιες λέξεις ή χειρονομίες στα γυρίσματα ή στο ντουμπλάρισμα. Όλα δημιουργήθηκαν με βάση την μοναδικότητα της στιγμής. Οι φωνές, με όλους τους δισταγμούς και την έλλειψη ακρίβειας που είχαν, είναι μέρος αυτής της ανεπανάληπτης αυθόρμητης δημιουργίας.”Με τις ζωντανές ερμηνείες των ηθοποιών και ειδικά εκείνης της πρωταγωνίστριας Ingrid Garcia-Jonsson που δίνει τον απαραίτητο ρυθμό και ένταση, η ταινία αποτελεί ένα σύγχρονο πορτρέτο μιας κοινωνίας σε κρίση, το οποίο ξεπερνά τα σύνορα της χώρας της.

 


Συμμετοχές / Βραβεία:•Ειδική Μνεία Οικουμενικής Επιτροπής, Διεθνές Φεστιβάλ Καννών 2014


•Υποψήφια για το βραβείο «Ένα κάποιο Βλέμμα», Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2014


•Υποψήφια για Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενης Ηθοποιού για την Ingrid Garcia-Jonsson, Βραβεία Goya 2015


•Υποψήφια για πέντε Βραβεία Gaudí (Καλύτερης ταινίας όχι στην καταλανική γλώσσα, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Α’ Γυναικείου ρόλου για την Ingrid Garcia-Jonsson και Φωτογραφίας), Βραβεία Gaudí 2015


•Ελληνική Πρεμιέρα στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας


Στοιχεία ταινίας:Σκηνοθεσία: Jaime Rosales
Σενάριο: Jaime Rosales
Παίζουν: Ingrid Garcia-Jonsson, Carlos Rodriguez, Inma Nieto, Fernando Barona
Έτος: 2014
Διάρκεια: 102’
Γλώσσα: Ισπανικά

 

 

πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 112 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα