ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 - 8:02:58π.μ.

banner468x60

25
Φεβρουαρίου

Προβολή ντοκυμαντέρ «Νεύτων: Η Δύναμη του Θεού» στο 3ο Γυμνάσιο Βύρωνα

Κατηγορία Σινεμά

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Βύρωνα και το Ίδρυμα Ευγενίδου συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνεργασία τους και στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας προσέγγισης και «ανοίγματος» στην σχολική κοινότητα της πόλης μας, διοργανώνει την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 στις 9.00 π.μ. την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας-ντοκυμαντέρ «Νεύτων: Η Δύναμη του Θεού» στην αίθουσα Εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα.

Δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν μια καταπληκτική ταινία με άρτιο αποτέλεσμα τόσο από ιστορικής όσο και καλλιτεχνικής πλευράς και κατόπιν να συμμετάσχουν στη συζήτηση που θα ακολουθήσει.


Οι συντελεστές της ταινίας, Λήδα Αρνέλλου (σενάριο- οργάνωση παραγωγής) Διδάκτωρ Επικοινωνίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ο Δημήτρης Πετάκος (σενάριο - σκηνοθεσία) Διδάκτωρ Επικοινωνίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών θα βρίσκονται μαζί μας ώστε απαντήσουν στις ερωτήσεις  των μαθητών και να μοιραστούν σκέψεις και απόψεις για τα θεμελιώδη ερωτήματα που διακατείχαν ολόκληρη την ζωή και το έργο του μεγάλου αυτού επιστήμονα, αλχημιστή, φιλόσοφου Ισαάκ Νεύτων. Έχουμε την πεποίθηση ότι η γνώση μεταδίδεται καλύτερα και  αποτελεσματικότερα  όταν συνδυάζεται με το βιωματικό στοιχείο.


Το ντοκιμαντέρ «Νεύτων: Η Δύναμη του Θεού» έχει αποσπάσει μέχρι σήμερα 5 βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ:
"Βραβείο Κοινού" και "Βραβείο Ειδικής Μνείας" στο 10o Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας (ISFFA 2016).


“Award of Excellence” στο φεστιβάλ IndieFEST 2016 (California)


“Award of Excellence” στο φεστιβάλ Best Shorts 2016 (California)


“Award of Excellence” στο φεστιβάλ ImpactDOCS 2016 (California)

Διαβάστηκε 225 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα