ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:07:43μ.μ.
21
Οκτωβρίου

Τριήμερο Αφιέρωμα στον Κινέζικο Κινηματογράφο στον Δήμο Κηφισιάς

Κατηγορία Σινεμά

Ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς και η Πύλη Φιλίας Ελλάδας-Κίνας, υπό την αιγίδα της Κινεζικής πρεσβείας, συνδιοργάνωσαν με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία, ένα τριήμερο αφιέρωμα στον Κινεζικό Κινηματογράφο, τις ημέρες Πέμπτη 13 Οκτωβρίου έως και Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, στην Αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος», στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Μενάνδρεια 2016».

Μία εκδήλωση που ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τη φιλία και τη συνεργασία στην κατεύθυνση της σύσφιξης των σχέσεων των δύο μεγαλύτερων σε πολιτισμό κρατών του κόσμου, Ελλάδας-Κίνας, δύο χωρών με κουλτούρα και ιστορία.

 

kin1


Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε με ένα αφιέρωμα στον Κινεζικό Κινηματογράφο με 3 πολύ αξιόλογες ταινίες, τις «Μετά το Σοκ» (μια επική ιστορία μιας οικογένειας που χωρίζεται μετά τον τρομερό σεισμό της Τανσάν το 1976.Ταυτόχρονα η ταινία παρακολουθεί την εξέλιξη της Κίνας), «ο Μάγος και το Λευκό Φίδι» (μια ταινία φαντασίας, ένα όμορφο παραμύθι…) και «Τα Λουλούδια του Πολέμου» ( η ιστορία ενός Δυτικού ο οποίος βρίσκει καταφύγιο σε μια εκκλησία, κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας της Νατζίν και τις ιαπωνικές θηριωδίες το 1937…).


Κατά τη διάρκεια του τριήμερου αφιερώματος στον Κινεζικό Κινηματογράφο παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων: o Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Σταύρος Ζαπάντης, ο οποίος προλόγισε το κινηματογραφικό αφιέρωμα και μίλησε με θερμά λόγια για την απαρχή της συνεργασίας, πολιτιστικής κι όχι μόνο μεταξύ Ελλάδας-Κίνας, ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Χρήστος Καλός, η Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Κηφισιάς Κατερίνα Κάραλη, ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Διπλωματικής Αποστολής της Πρεσβείας της Λ.Δ. της Κίνας  Γκάο Γουεντσί, ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Λ.Δ. της Κίνας Τζαν Τζαν, ο Πρόεδρος της Πύλης Φιλίας Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος στον χαιρετισμό του έδωσε συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Σταύρο Ζαπάντη για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στον τομέα του πολιτισμού του Δήμου Κηφισιάς και ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Κηφισιάς και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού για τη στενή συνεργασία και τη ζεστή φιλοξενία του Δήμου απέναντι στην Πύλη Φιλίας, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η αέναη προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών και πως σε αυτό το αφιέρωμα έγινε μία πολύ σωστή επιλογή αξιόλογων ταινιών.


Επίσης παρευρέθηκαν: ο Πρόεδρος του Μουσείου της Πόλης της Αθήνας και διακεκριμένο μέλος της Πύλης Φιλίας Αντώνης Βογιατζής, ο Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς και διακεκριμένο μέλος της Πύλης Φιλίας Κυριάκος Μαριδάκης και ο υπεύθυνος των «Φρυκτωριών» Σπάρτακος Πατεράκης.

 

Το τριήμερο αφιέρωμα στον Κινεζικό Κινηματογράφο καλύφθηκε τηλεοπτικά από το www.zougla.gr. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου  Σταύρος Ζαπάντης, σε δηλώσεις του στο κανάλι είπε ότι «|Σύμφωνα με τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις που έχουμε, εικάζεται ότι η συνεργασία Ελλάδας-Κίνας ξεκινάει από το περίπου 300 π.χ. για την κατασκευή του Πήλινου Στρατού. Άλλοι λένε ότι η συνεργασία ξεκινάει πολύ παλιότερα, όπου υπήρχε η συνάντηση του Πυθαγόρα με τον Κομφούκιο…όπως και να’χει η συνεργασία Ελλάδας-Κίνας έρχεται από πολύ παλιά και έχει και πολύ μέλλον μπροστά της. Η πολιτιστική συνεργασία που επιδιώκουμε και κατά προέκταση η πολιτιστική διπλωματία δύναται να ενδυναμώσει κι άλλων ειδών συνεργασίες μεταξύ των δύο κρατών, όπως την πολιτική συνεργασία, την οικονομία, την τουριστική κ.ά.


Σε ερώτηση «Τι κοινό έχουν οι Έλληνες και οι Κινέζοι;» ο κ. Ζαπάντης απάντησε τα εξής: «Κοινά στοιχεία δεν ξέρω αν έχουμε πολλά …έχουμε σίγουρα αγάπη για τον πολιτισμό, ακουμπάμε στις ρίζες μας, οι κουλτούρες μας και για τους δύο λαούς είναι κάτι πολύ σημαντικό, είναι κομμάτι του εαυτού μας και το σεβόμαστε…οι Κινέζοι πολύ, εμείς ίσως τα τελευταία χρόνια λιγότερο, αλλά θα πρέπει σίγουρα να το αναβαθμίσουμε και να κοιτάξουμε στο παρελθόν μας για να δούμε καλύτερα το μέλλον μας».
Στο www.zougla.gr μίλησε και ο Παύλος Χαϊκάλης, ως Πρόεδρος της Πύλης Φιλίας. Όπως ο ίδιος είπε: «Το αφιέρωμα αυτό αποτελεί το στάδιο προσέγγισης προς τον Κινεζικό Κινηματογράφο, ο οποίος έχει μια μακρά, ίσως άγνωστη ιστορία αλλά αν δούμε την προέκτασή της, σε λίγα χρόνια θα μιλάμε για μια παγκόσμια βιομηχανία κινηματογράφου. Το ηθογραφικό κομμάτι και η κοινωνική διάσταση που έχουν οι ταινίες αγγίζουν τον Έλληνα και οι Κινέζοι με τη σειρά τους σέβονται πολύ τον ελληνικό πολιτισμό και τη χώρα μας.

 

kin2


Οι τέχνες, όπως και η γλώσσα, είναι το εύκολο σημείο προσέγγισης μεταξύ των λαών. Πρέπει να επενδύσουμε ξανά στη γλώσσα, όπως και οι Κινέζοι, οι οποίοι επιθυμούν να διδαχθούν τη γλώσσα μας. Ενδιαφέρονται για το νόημα της ζωής άρα ενδιαφέρονται για την ελληνική γλώσσα. Ο Δήμος Κηφισιάς, έχοντας ήδη ξεκινήσει τη στενή συνεργασία με την Πύλη Φιλίας της Ελλάδας-Κίνας, ίσως εντάξει στα προγράμματά του τη διδασκαλία της κινεζικής γλώσσας με χαμηλό κόστος για τους Δημότες»

 

Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Ν.Π.Δ.Δ."Δημήτριος Βικέλας"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Εμμανουήλ Μπενάκη 3- 14562
Πολιτισμός: 213 2007 204 -205 - 207
Fax: 210 8014 701
E- mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστηκε 172 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα