ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 5:10:19μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
06
Οκτωβρίου

Η Αλκυονίς new star art cinema παρουσιάζει στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κολόζη, Un Condor.

Το Un Condor θα προβάλλεται από την Πέμπτη 6/10, κάθε μέρα στις 21:30 στον κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ. Οι προβολές γίνονται μετά τη βράβευσή του από το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογραφού της Αθήνας, η οποία εξασφάλισε στην ταινία κινηματογραφική διανομή.

 

Ένα ταξίδι επιστροφής στην άκρη του κόσμου. Η αιώνια ιστορία ανθρώπων που αναγκάζονται να φύγουν από τα σπίτια τους. Η βραβευμένη προσωπική παραγωγή του Γιάννη Κολόζη ακολουθεί το ταξίδι επιστροφής του Sergio Contreras στη Χιλή μετά από 38 χρόνια. Από το Σέφιλντ της Αγγλίας στο Πούντα Αρένας, τη νότια άκρη του κόσμου και από τα επιβλητικά Τόρρες ντελ Πάινε στo Σαντιάγο και στην έρημο Ατακάμα, το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την ιστορία ενός ανθρώπου που στα 17 του αναγκάστηκε να φύγει μακριά από τη Χιλή της χούντας, να αυτοεξοριστεί και να ζήσει τη δική του μεγάλη περιπέτεια. Ο Sergio, γεμάτος θετική ενέργεια, δεν περιγράφει τη δραματική ζωή ενός Χιλιανού εξόριστου, αλλά τη σύνθεση όλων των αρνητικών και θετικών στιγμών της ζωής ενός ανθρώπου που ξέρει να επιβιώνει και να εξελίσσεται. Μέσα από ένα road trip από τον νότο ως τον βορρά της Χιλής, μια προσωπική ιστορία συνδέεται με την ιστορία του σύγχρονου κόσμου.

 

Ο Sergio γεννήθηκε σε πλούσια οικογένεια, η μητέρα του ήταν η υπηρέτρια. Περνώντας από μια κρυφή ζωή, σε μια ζωή στη φτώχεια, αποφάσισε να φτιάξει τη δική του ζωή. Έφυγε από τη Χιλή το Νοέμβριο του 1973, λίγους μήνες μετά την πτώση του Salvador Allende από τον Pinochet. Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι κατέληξε στο Σέφιλντ της Αγγλίας. Το 2011 επισκέφθηκε τη Χιλή για πρώτη φορά από τότε που αποφάσισε να αυτοεξοριστεί. Το Un Condor τον ακολουθεί σε αυτό το ταξίδι προσπαθώντας να καταγράψει τον κοινό χρόνο ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν.

 

To Un Condor έχει ήδη διακριθεί σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη:

 

- Βραβεία Καλύτερης Σκηνοθεσίας & 2ου Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους - Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας

- Καλύτερου Ντοκιμαντέρ & Βραβείο Κοινού - Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας
- Βραβείο Κοινού - London Greek Film Festival
- Βραβείο 3ου Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους - Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

UN CONDOR

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 2015
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 79΄

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ , ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΜΟΝΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΟΖΗΣ
ΑΦΙΣΑ: ΛΟΥΙΖΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΟΖΗΣ


Πληροφορίες
Από την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 και κάθε μέρα στις 21:30 στο Σινέ Αλκυονίς, Ιουλιανού 42 – 46, πλ. Βικτωρίας, Αθήνα

 

 

Πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 225 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα