ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 2:05:33μ.μ.
18
Οκτωβρίου

Yoram Gross: 95 χρόνια από τη γέννηση του Πολωνού σκηνοθέτη και δημιουργού κινουμένων σχεδίων

Κατηγορία Σινεμά

Η Google μέσα από το σημερινό της Doodle τιμάει τα 95α γενέθλια του γεννημένου στην Πολωνία σκηνοθέτη, σεναριογράφου, παραγωγού και δημιουργό κινουμένων σχεδίων Yoram Gross.

 

Ο Yoram Gross επέζησε από το Ολοκαύτωμα και έγινε ο δημιουργικός εγκέφαλος πίσω από μερικά από τα πιο εμβληματικά σκίτσα της Αυστραλίας.

 

Ο Yoram “Jerzy” Gross γεννήθηκε σαν σήμερα σε μια εβραϊκή οικογένεια το 1926 στην Κρακοβία της Πολωνίας.

 

Μετά την κατάρρευση της πολωνικής κινηματογραφικής βιομηχανίας κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, ο Gross εργάστηκε ως βοηθός στην πρώτη του ταινία το 1947.

Το 1950, μετακόμισε στο Ισραήλ όπου η ανεξάρτητη κινηματογραφική δουλειά του κέρδισε αναγνωσιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο και ιδιαιτέρως στην Αυστραλία. Αυτός ήταν και ο λόγος που μετανάστευσε εκεί με τη σύζυγό του Σάντρα (Sandra Gross), το 1968.

 

Με την εταιρεία παραγωγής που ίδρυσε, την Yoram Gross Film Studios έκανε μεγάλες επιτυχίες στον κόσμο των κινουμένων σχεδίων, τόσο μεγάλες που προβάλλονταν σε περισσότερες από 70 χώρες.

 

Ο Yoram Gross πέθανε στο Σίδνεϊ, σε ηλικία 88 ετών, στις 21 Σεπτεμβρίου του 2015.

Δείτε το σημερινό doodle της Google για τον Yoram Gross

 

Τι είναι τα doodles
Τα doodles δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

 

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου. Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr
.

 

Διαβάστηκε 100 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα