ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:20:33μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 49
22
Σεπτεμβρίου

Αφιερώματα στην Πινακοθήκη-Γλυπτοθήκη της art-idea στο Κέντρο Τέχνης Καστέλας

Κατηγορία Εικαστικά

Η Πινακοθήκη-Γλυπτοθήκη της art-idea παρουσιάζει στο Κέντρο Τέχνης Καστέλας το αφιέρωμα με τίτλο Η Τρίτη Γυναίκα, για την Ελληνομεξικάνα εικαστικό Melina Moisidelis.


Στο πλαίσιο του θεσμού των Αφιερωμάτων, δύο αίθουσες της Πινακοθήκης-Γλυπτοθήκης αφιερώνονται για μια εβδομάδα σε έναν δημιουργό, ενώ οι επισκέπτες της έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στον υπόλοιπο χώρο όπου εκτίθενται έργα τέχνης , ζωγραφική, γλυπτική – κατασκευές, δημιουργίες διεθνώς αναγνωρισμένων αλλά και νεώτερων καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιμέλεια: Νικολένα Καλαϊτζάκη, ιστορικός τέχνης


Η ιστορικός τέχνης αναφέρει τα σχετικά: «Εμπνευσμένη από το ομώνυμο έργο του διάσημου Γάλλου φιλοσόφου-στοχαστή και κοινωνιολόγου της εποχής μας, Gilles Lipovetsky, Η Τρίτη Γυναίκα (La Troisieme Femme) το οποίο πραγματεύεται την θέση και τον ρόλο της γυναίκας στο συγχρονικό πεδίο της μεταμοντέρνας κοινωνίας - της ισότητας των φύλων, της γυναικείας απελευθέρωσης, -του υπερκαταναλωτισμού, της πολλαπλότητας και πολυπλοκότητας του βιομηχανικού πολιτισμού, η Ελληνομεξικάνα εικαστικός, Melina Moisidelis, προσεγγίζει το συναισθηματικό αντίκτυπο των καθορισμένων και επιβαλλόμενων κοινωνικών προτύπων στον γυναικείο ψυχισμό και αποτυπώνει εικαστικά έγκλειστες γυναικείες μορφές – σύμβολα θηλυκότητας - βυθισμένες σε ημισφαιρικά, διαφανή πλεξιγκλάς μέσα στο “κυκλικό” του κόσμου.

Σύγχρονες γυναίκες - που μέσα στην πολλαπλότητα των ρόλων που η ίδια η κοινωνία τους έχει επιβάλλει - αναζητούν την ταυτότητα τους. Γυναίκες τοποθετημένες στο κέντρο – διεκδικούν - μέσα από το κενό, την απομόνωση, το ασφυκτικό της μοναξιάς και της ευθύνης των ρόλων - τον επαναπροσδιορισμό τους. Άλλες είναι έτοιμες να δραπετεύσουν κι άλλοτε άλλες κοιτάζουν “κατάματα’’ την δική τους φυγή - σπάζοντας μια για πάντα τις αλυσίδες της “ευτυχίας του παράδοξου"».

Τοποθεσία: Πινακοθήκη-Γλυπτοθήκη: Κέντρο Τέχνης Καστέλας, Καραγιώργη Σερβίας 3, Καστέλα, Πειραιάς


Ημερομηνία: Έναρξη: Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ
Διάρκεια: 22/9 – 29/9


Πληροφορίες: Τηλ.: 210 4221925
www.art-idea.gr

 

 

πηγή: culturenow.gr

Διαβάστηκε 198 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα