ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:12:14π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
09
Αυγούστου

Αυστραλία: Έκθεση για την ομορφιά του αρχαίου ελληνικού σώματος

Κατηγορία Εικαστικά

Ο πρωθυπουργός της αυστραλιανής πολιτείας της Βικτόριας, Ντένις Νάπθαϊν, εγκαινίασε μια σπάνια έκθεση με αντικείμενο την ομορφιά του αρχαίου ελληνικού σώματος, στο Bendigo Art Gallery της Βικτώριας.

Πρόκειται για την εντυπωσιακή συλλογή του Βρετανικού Μουσείου «Το κάλλος του σώματος στην αρχαία Ελλάδα» που βρίσκεται σε διεθνή περιοδεία, και εκτίθεται για πρώτη φορά στο νότιο ημισφαίριο.

 

Η Κλέιρ Νίνταμ, υπεύθυνη για εκθέσεις στη Bendigo Art Gallery, ανέφερε ότι «Το κάλλος του σώματος στην αρχαία Ελλάδα» περιλαμβάνει πολλά αρχαιοελληνικά γλυπτά, αγγεία και κοσμήματα από τη συλλογή του Μουσείου που καλύπτουν την περίοδο, από την προϊστορική εποχή έως την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει μια μακέτα της Ολυμπίας και των κτιρίων της όπως ήταν το 100 π.Χ., ενώ το κορυφαίο έκθεμα είναι ένα ρωμαϊκό αντίγραφο του περίφημου Δισκοβόλου του Μύρωνα, έργο του 5ου αιώνα π.Χ.

 

«Πρόκειται για έργα τέχνης», λέει η κ. Νίνταμ, «που έχουν διαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε και βλέπουμε τους εαυτούς μας. Το ανθρώπινο σώμα προβάλλεται ως μέσο για τη διερεύνηση και ερμηνεία της «ανθρώπινης κατάστασης».

Πηγή:zougla.gr

Διαβάστηκε 211 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα