Εκτύπωση αυτής της σελίδας
24
Νοεμβρίου

Ατομική έκθεση "ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ" της Σοφίας Παπαδοπούλου στην Art Appel Gallery

Κατηγορία Εικαστικά

Εγκαίνια  - Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, ώρα 19:00 - 23:00


Διάρκεια 29 Νοεμβρίου 2022 - 7 Ιανουαρίου 2023


Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου εγκαινιάζεται η νέα ατομική έκθεση της εικαστικού Σοφίας Παπαδοπούλου με τίτλο ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ στην γκαλερί ART APPEL στη Νεοφύτου Βάμβα 5, στο Κολωνάκι.


Η Σοφία Παπαδοπούλου χρησιμοποιώντας τη γνωστή της τεχνοτροπία, αυτή του κολάζ, κατακερματίζει φορτισμένες εικόνες, ενώνει ετερόκλητα στοιχεία δημιουργώντας μια νέα φόρμα που οδηγεί στην λύτρωση και στην ψυχική της ισορροπία. Τα έργα της αποτελούν έναν κώδικα στοιχείων που ανασυνθέτει και την βοηθάει να μεταπλάσει την ιδέα της σε ένα εικαστικό έργο.


Oι συνθέσεις των έργων της, προκύπτουν από τις περιπλανήσεις στο προσωπικό τραύμα. Το πάσχον σώμα μετατρέπεται σε χάρτη, όπου αποτυπώνονται και καταγράφονται οι σχέσεις εξουσίας που ασκήθηκαν πάνω του.


Έργα που σε καλούν να πλησιάσεις κοντά, για να ακροαστείς την ιστορία τους. Η λεπτομέρεια σε αυτόν τον μικρόκοσμο, προσπαθεί να εξαγνίσει το ζήτημα μεγεθύνοντας και επαναλαμβάνοντας την αφήγηση, με χιλιάδες σηματοδοτήσεις, σαν να κραυγάζει ζητώντας βοήθεια, δίνοντας λύση στο πρόβλημα μέσα από το σύνολο της σύνθεσης.


Το κείμενο της έκθεσης υπογράφει ο Γεώργιος Καζάζης, Καθηγητής ΑΣΚΤ και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του project {Just/art}*

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ



Η Σοφία Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Στο πλαίσιο των σπουδών της παρακολούθησε το εργαστήριο Ζωγραφικής και παράλληλα τα εργαστήρια, Σκηνογραφίας, Φωτογραφίας, Ψηφιδωτού και Γλυπτικής. Συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus στη Σχολή Καλών Τεχνών της Βαρκελώνης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Performance, Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης και Διδακτικής της Τέχνης. Έργα της έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

 

Σχετικά με την έκθεση

 

Εγκαίνια
Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022
ώρα 19:00 - 23:00

 

Διάρκεια
29 Νοεμβρίου 2022 - 7 Ιανουαρίου 2023

 

Art Appel Gallery
Νεοφύτου Βάμβα 5 106 74 Αθήνα | +30 211 11 540 30


www.artappelgallery.gr
@appel.gallery



Τρίτη έως Παρασκευή 15:00 - 21:00
Σάββατο 11:00 – 15:00

 

 

 

Διαβάστηκε 20 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)