ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 - 3:15:59π.μ.

banner468x60

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
07
Ιουλίου

Διαλογισμός στην Κίνηση Meditation in Motion

Κατηγορία Εικαστικά

Η έκθεση Διαλογισμός στην Κίνηση, που παρουσιάζεται στην γκαλερί Chili Art Gallery στο Θησείο, έχει σχεδιαστεί ειδικά για να εμπλουτίσει τη σχετική με το χορό έρευνα

(η έρευνα διεξάγεται από το CID Congress on Dance Research,  στο Θέατρο Δόρα Στράτου δημιουργώντας το πολιτισμικό πλαίσιο για τις παραστάσεις των σύγχρονων Θιβετιανών χορευτών, από το εγχείρημα The Khaita: Joyful Dances).

poster copy 1

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στα εγκαίνια της “Διαλογισμός στην Κίνηση” στις 19:00 την 8η του Ιουλίου.

 

Σχετικά με την Έκθεση

 

Η ζωή είναι κίνηση και όλα τα φαινόμενα γύρω μας είναι σε διαρκή κίνηση. Αυτή η ακατάπαυστη κίνηση είναι ένας χορός, ο χορός της πραγματικότητας. Στο Θιβέτ, ο χορός επίσης θεωρείται ως μια γέφυρα προς μία άλλη διάσταση, προς μια βαθύτερη κατάσταση του νου και της συνειδητότητας, στην οποία μεταφέρονται οι χορευτές, μαζί με όλους γύρω τους.Στον Θιβετιανό ιερό χορό Τσαμ, η συνηθισμένη μας αντίληψη του χώρου μεταμορφώνεται σε ένα διάστημα καθαρής ύπαρξης: ‘το μεγάλο μάνταλα της δράσης’, εγκαθιστώντας μια νέα ισορροπία και επαναφέροντας την τάξη στο σύμπαν. Οι χορευτές γίντονται θεότητες και ο εξαγνισμένος χώρος γίνεται το μάνταλα της διαμονής τους. Μέσα από το χορό, το μάνταλα ζωντανεύει και η παρουσία του θεϊκού επαν-εγκαθιδρύεται: μεταμορφώνοντας τον χώρο, συμμετέχοντες και θεατές.

 

Η έκθεση “Διαλογισμός στην Κίνηση” περιλαμβάνει φωτογραφίες από τον παγκοσμίου φήμης φωτογράφο χορών, Herbert Migdoll, από τον Joffrey Ballet και την πρόσφατη επιτόπια έρευνά του στο Μπουτάν, παραδοσιακές μάσκες Τσαμ και φορεσιές από το Μπουτάν και κινηματογραφικές εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν παραδοσιακούς Θιβετιανούς λαϊκούς χορούς και μυστικούς Θιβετιανούς ιερούς χορούς, που δεν έχουν ξαναπαρουσιαστεί ποτέ στο κοινό.

 

8 Ιουλίου 2017 – 14 Ιουλίου 2017

Chili Art Gallery

 

Δημοφώντος 13 – 15 Θησείο - Μοναστηράκι

2107292564

 

 

 

πηγή: artandlife.gr

Διαβάστηκε 297 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα