Εκτύπωση αυτής της σελίδας
03
Απριλίου

"Διαθέσεις": Έκθεση ζωγραφικής των Άρη Λιάκου & Γιάννη Χατζηαντωνίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Κατηγορία Εικαστικά

Διαθέσεις. Όπως αυτές που μελετούν κάτω από την επιφάνεια δύο ψυχίατροι.

Όπως αυτές που αποτυπώνουν στην επιφάνεια δύο ζωγράφοι. Όπως αυτές για τις οποίες ανταλλάσσουν απόψεις δύο φίλοι και συνεργάτες.

 

H κοινή έκθεση ζωγραφικής του Άρη Λιάκου, καθηγητή Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και του Γιάννη Χατζηαντωνίου, Νευρολόγου-Ψυχιάτρου και επί χρόνια διευθυντή του Ψυχογηριατρικού τμήματος ("Μποδοσάκειο") στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί), η οποία εγκαινιάζεται στις 4 Απριλίου στο Ίδρυμα "Μιχάλη Κακογιάννη" αυτό επεδίωξε άλλωστε να είναι: ο εικαστικός και ουσιαστικός διάλογος δύο ανθρώπων που η αγάπη για την επιστήμη τους συμπορεύτηκε με αυτήν για την τέχνη τους τόσο απαρέγκλιτα, ώστε το ένα στοιχείο να επηρεάζει το άλλο, σε μία διαρκώς αμφίδρομη σχέση.

 

Στην έκθεση στο Ίδρυμα Κακογιάννη ο Άρης Λιάκος επιλέγει από την πλούσια και πλουραλιστική του επαφή με τη ζωγραφική και τις διαφορετικές τεχνοτροπίες, μερικά από τα αντιπροσωπευτικότερα έργα του: ακουαρέλες, λάδια και ακρυλικά. Τοπία και προσωπογραφίες με μολύβι που, όλα, ανταποκρίνονται στον τίτλο και την κατεύθυνση της έκθεσης: Διαθέσεις που ισχύουν τόσο για τα τοπία, όσο και για τα πρόσωπα που αποτύπωσε το βλέμμα του ζωγράφου-ψυχιάτρου. Το ίδιο ισχύει και για τις ακουαρέλες που επιλέγει να παρουσιάσει ο Γιάννης Χατζηαντωνίου.

 

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει κάνει η γνωστή Κύπρια εικαστικός Γιούλα Χατζηγεωργίου.


Που και πότε

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης > Ταύρος - Ρούφ
Διεύθυνση: Πειραιώς 206 Τηλέφωνο: ,210 3463333,210 3418550

 

Καθημερινά: 18:00


Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

 

 

πηγή: artandlife.gr

Διαβάστηκε 277 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)