ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 - 7:45:00π.μ.

banner468x60

05
Οκτωβρίου

Διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ion Rudolf με τίτλο Microcosm στην Art Appel Gallery

Κατηγορία Εικαστικά

Εγκαίνια
Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, ώρα 18:00 - 23:00


Διάρκεια 7 Οκτωβρίου - 29 Οκτωβρίου 2022

 


Η Art Appel Gallery εγκαινιάζει την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, την διατομική έκθεση ζωγραφικής δύο νέων καλλιτεχνών από την Θεσσαλονίκη, της Πηνελόπης Ακριτίδου και του Ion Rudolf. Στην έκθεση παρουσιάζονται λάδια σε καμβά από την Πηνελόπη Ακριτίδου σε έντονους χρωματισμούς και παστέλ σε χαρτί σε ασπρόμαυρους τόνους από τον Ion Rudolf.

 

Πιο συγκεκριμένα η Πηνελόπη Ακριτίδου θεωρώντας το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο, δημιουργεί σε κάθε έργο της ένα διαφορετικό περιβάλλον με ανάλογες συνθήκες, σχολιάζοντας την αλληλεπίδραση του με την κοινωνία.


Τα έργα της απεικονίζουν τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων. Το εκάστοτε περιβάλλον που δημιουργείται σε κάθε έργο προέρχεται από εικόνες που παρουσιάζουν ιούς, είτε είναι μάζα συσσωρευμένη που περικλείει κύτταρα, είτε είναι περιεχόμενο από μη ανθρώπινο οργανισμό, που οδηγεί σε θανάτωση κυττάρων.


Χρησιμοποιώντας αλλεπάλληλες χρωματικές στρώσεις και έντονα χρώματα επιδιώκει να τονίσει την συνεχή και έντονη επίδραση του ανθρώπου πάνω στο σύγχρονο περιβάλλον.

 

Ο Ion Rudolf με τα έργα του προσπαθεί να εξερευνήσει τον ξεχασμένο κόσμο του ανεξήγητου, του ανεξιχνίαστου μεταφυσικού, της μυστικιστικής παράδοσης. Θέλει να θυμίσει στον θεατή τον αθέατο κόσμο των πνευμάτων και της μαγείας της φύσης εισάγοντάς τον σε μια μυσταγωγική διαδικασία μύησης στον ιδιαίτερο σεβασμό προς το σύμπαν.


Χρησιμοποιεί έντομα τα οποία μετουσιώνονται με ιερά σχήματα και μαγικά σύμβολα σε πνεύματα.


Απεικονίζονται υπερμεγέθη, απόκοσμα και απειλητικά, διεκδικώντας τον σεβασμό στην ύπαρξή τους. Η σχεδιαστική σημειολογία και αισθητική είναι άμεση αναφορά σε σελίδες μαγικού βιβλίου που ο θεατής ξεφυλλίζει στον δικό του χρόνο, συμμετέχοντας στην αβίαστη τελετουργία της μεταμόρφωσης.

 

Ion Rudolf
graphite & pastel on paper
150 x 150 cm

 

Pinelopi Akritidou
oil on canvas
180 x 155 cm

 

 

Σχετικά με την έκθεση

 

Εγκαίνια
Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022
ώρα 18:00 - 23:00

 

Διάρκεια
7 Οκτωβρίου - 29 Οκτωβρίου 2022

 

Art Appel Gallery
Νεοφύτου Βάμβα 5 106 74 Αθήνα | +30 211 11 540 30
www.artappelgallery.gr


@appel.galleryΤρίτη έως Παρασκευή 15:00 - 20:00
Σάββατο 11:00 – 15:00

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστηκε 30 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα