ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 12:31:09μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
15
Σεπτεμβρίου

Δύο δημιουργοί, δύο εκθέσεις ...συναντιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»

Κατηγορία Εικαστικά

Διαφορετικά εικαστικά μέσα, δύο ξεχωριστών δημιουργών, συναντούνται στην έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Απόστολου Πλαχούρη και φωτογραφίας του συγγραφέα Γιώργου Γώτη,

την οποία παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, από 18 έως 28 Σεπτεμβρίου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».



Αφορμή της έκθεσης είναι η έκδοση του βιβλίου more Veneto του Γιώργου Γώτη, από τις εκδόσεις Στιγμή, το οποίο φιλοτέχνησε ο Αποστόλος Πλαχούρης. Το σύγγραμμα περιέχει εντυπώσεις του συγγραφέα από τις επισκέψεις του στη Βενετία, που αποτέλεσε αναγεννησιακό κέντρο με βαθιές σχέσεις με τον Ελληνισμό, συντηρώντας μάλιστα ελληνική παροικία.



Η έκθεση αποτελεί μία κοινή καλλιτεχνική έκφραση και περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό του συγγραφέα και σχέδια του εικαστικού, που περιέχονται στο σύγγραμμα, καθώς και άλλα αδημοσίευτα έργα του (γλυπτά, χαρακτικά σε μήτρα πλέξι γκλάς, σχέδια με μελάνι, λάδι, ακρυλικά, υδατοχρώματα, κάρβουνο, μαρκαδόρους, μολύβι).



Οι αποτυπώσεις του φωτογραφικού φακού συνδέεται νοηματικά και αισθητικά τόσο με το βιβλίο, όσο και με τα σχέδια, εκφράζοντας τη χρησιμότητα των διαφορετικών προσεγγίσεων σε ένα θέμα.



Τα διαφορετικά εκφραστικά μέσα (γραφή, εικαστικά, φωτογραφία), που θα απολαύσει ο θεατής, δημιουργούν σχέσεις που λειτουργούν συμπληρωματικά, αντιθετικά και ολοκληρωτικά μεταξύ τους, προκαλώντας τον να αντιληφθεί και να αισθανθεί πώς στην τέχνη από διαφορετικές κατευθύνσεις μπορεί να αποκαλυφθεί η μοναδική αίσθηση του έργου .

 

 


πηγή: culturenow.gr

 

Διαβάστηκε 204 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα